I Love Cheese NL

Gevulde varkensmedaillons met een stoofpotje en Bressot Kruiden

Gevulde varkensmedaillons met een stoofpotje en Bressot Kruiden

Gevulde varkensmedaillons met een stoofpotje en Bressot Kruiden een hoofdgerecht Gemiddeld budget Ingrediënten
  • Varkensfiletlapjes (2 cm. dikte) 4 st.
  • Serranoham of Parmaham 2 plakje(s)
  • Bakboter 4 eetl.
  • Knoflook 1 teentje(s)
  • Krieltjes met schil 400 gr.
  • Hollandse champignons 250 gr.
  • Wit van prei 1 st.
  • Peper en zout
1. Snijd de filetlapjes in met de punt van een scherp mes, zodat een envelopje ontstaat.
2. Leg de plakjes ham op een snijplank en snijd ze 1 maal doormidden. Smeer ieder plakje ham royaal in met Bressot.
3. Vouw het plakje ham met Bressot dicht, zodat er een pakketje ontstaat wat in het ingesneden filetlapje past. Maak het filetlapje dicht met een prikker en kruid met peper en zout.
4. Bak de gevulde medaillons om en om goudbruin in braadboter. Ze zijn in 8 tot 10 minuten gaar.
5. Verhit ondertussen een braadpan met bakboter en bak hierin champignons, prei en voorgekookte krieltjes.
6. Voeg de rest van Bressot toe en een paar eetlepels water zodat de krieltjes en de groenten mooi bedekt zijn.
7. Haal het vlees uit de pan en blus de pan af met water of witte wijn.
8. Serveer het vlees met het stoofpotje. Op de foto wordt het stoofpotje in een porseleinen mini braadpannetje geserveerd.
Voorbereidingstijd : Kooktijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Gevulde varkensmedaillons met een stoofpotje en Bressot Kruiden

Voorbereiding

  1. Snijd de filetlapjes in met de punt van een scherp mes, zodat een envelopje ontstaat.
  2. Leg de plakjes ham op een snijplank en snijd ze 1 maal doormidden. Smeer ieder plakje ham royaal in met Bressot.
  3. Vouw het plakje ham met Bressot dicht, zodat er een pakketje ontstaat wat in het ingesneden filetlapje past. Maak het filetlapje dicht met een prikker en kruid met peper en zout.
  4. Bak de gevulde medaillons om en om goudbruin in braadboter. Ze zijn in 8 tot 10 minuten gaar.
  5. Verhit ondertussen een braadpan met bakboter en bak hierin champignons, prei en voorgekookte krieltjes.
  6. Voeg de rest van Bressot toe en een paar eetlepels water zodat de krieltjes en de groenten mooi bedekt zijn.
  7. Haal het vlees uit de pan en blus de pan af met water of witte wijn.
  8. Serveer het vlees met het stoofpotje. Op de foto wordt het stoofpotje in een porseleinen mini braadpannetje geserveerd.