I Love Cheese NL

Quiche met Père Joseph , witloof en pekblokjes

Quiche met Père Joseph , witloof en pekblokjes

Quiche met Père Joseph , witloof en  pekblokjes een hoofdgerecht Economisch Ingrediënten
  • witloof 500 gram
  • gerookte spekblokjes 100 gram
  • kruimeldeeg 1 vel
  • eieren 3
  • lichte room 25 cl
  • olijfolie 1 eetlepel(s)
  • Peper
1. Bak de spekblokjes kort aan in de olie in een grote braadpan.
2. Neem ze eruit met een schuimspaan en doe er dan het fi jngesneden witloof in. Laat, regelmatig roerend, ongeveer 10 minuten stoven op middelhoog vuur tot al het vrijgekomen vocht verdampt is.
3. Verwarm ondertussen de oven voor op th. 6 - 180°C. Bekleed een grote taartvorm met het kruimel - deeg. Snij de Père Joseph in kleine blokjes. Klop in een grote kom de eieren los met de room. Voeg de kaas- en spekblokjes toe, kruid met peper.
4. Doe het witloof in een vergiet en druk er zoveel mogelijk vocht uit. Voeg het toe in de kom, meng goed en verdeel de bereiding over de deegbodem. Bak 30 minuten in de oven. Serveer warm met een salade als voorgerecht of als tussendoortje.
Voorbereidingstijd : Kooktijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Quiche met Père Joseph , witloof en pekblokjes

Voorbereiding

  1. Bak de spekblokjes kort aan in de olie in een grote braadpan.
  2. Neem ze eruit met een schuimspaan en doe er dan het fi jngesneden witloof in. Laat, regelmatig roerend, ongeveer 10 minuten stoven op middelhoog vuur tot al het vrijgekomen vocht verdampt is.
  3. Verwarm ondertussen de oven voor op th. 6 - 180°C. Bekleed een grote taartvorm met het kruimel - deeg. Snij de Père Joseph in kleine blokjes. Klop in een grote kom de eieren los met de room. Voeg de kaas- en spekblokjes toe, kruid met peper.
  4. Doe het witloof in een vergiet en druk er zoveel mogelijk vocht uit. Voeg het toe in de kom, meng goed en verdeel de bereiding over de deegbodem. Bak 30 minuten in de oven. Serveer warm met een salade als voorgerecht of als tussendoortje.