I Love Cheese NL

Risotto met Brie Le Rustique en erwten

Risotto met Brie Le Rustique en erwten

Risotto met Brie Le Rustique en erwten een hoofdgerecht Economisch Ingrediënten
  • persil plat 3 cuillère(s) à soupe
  • bouillon de légumes 50 centilitre(s)
  • poivre
  • sel fin
  • Brie Le Rustique 100 gramme(s)
  • beurre 40 gramme(s)
  • bouillon de légumes 1 litre(s)
  • vin blanc sec 15 centilitre(s)
  • huile d'olive
  • oignon(s) 1 stuk(s)
  • riz à risotto 250 gramme(s)
  • erwten 150 gramme(s)
1. Bak de champignons aan in 10g boter.
2. Maak de bouillon: breng een liter water aan de kook met een bouillonblokje en laat de erwten dan 5 minuten koken in de bouillon.
3. Hak de ui fijn en stoof hem in een scheutje olijfolie. Voeg de rijst toe en roer 3 minuten om. Voeg de witte wijn toe.
4. Bevochtig de rijst met een opscheplepel bouillon. Zodra de rijst de bouillon opgenomen heeft, doe je dit opnieuw tot de rijst gaar is (30 min)
5. Voeg als laatste de erwten, de champignons, de resterende boter, de blokjes brie en de fijngehakte peterselie toe. Meng en breng op smaak met peper en zout.
Voorbereidingstijd : Kooktijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Risotto met Brie Le Rustique en erwten

Voorbereiding

  1. Bak de champignons aan in 10g boter.
  2. Maak de bouillon: breng een liter water aan de kook met een bouillonblokje en laat de erwten dan 5 minuten koken in de bouillon.
  3. Hak de ui fijn en stoof hem in een scheutje olijfolie. Voeg de rijst toe en roer 3 minuten om. Voeg de witte wijn toe.
  4. Bevochtig de rijst met een opscheplepel bouillon. Zodra de rijst de bouillon opgenomen heeft, doe je dit opnieuw tot de rijst gaar is (30 min)
  5. Voeg als laatste de erwten, de champignons, de resterende boter, de blokjes brie en de fijngehakte peterselie toe. Meng en breng op smaak met peper en zout.