I Love Cheese NL

Salade van linzen, Le Rustique Camembert en gerookte spekblokjes

Salade van linzen, Le Rustique Camembert en gerookte spekblokjes

Salade van linzen, Le Rustique Camembert en gerookte spekblokjes een hoofdgerecht Economisch Ingrediënten
  • gekookte linzen 150 gram
  • gerookte spekblokjes 200 gram
  • witte ui 1 stuk(s)
  • gehakte bieslook 2 eetlepel(s)
  • sherryazijn 2 eetlepel(s)
  • notenolie 3 eetlepel(s)
  • Zout
  • Peper
1. Pel de ui en snijd die in dunne ringen. Maak de ringen los met je vingers.
2. Bak de spekblokjes gedurende 2 minuten op een hoog vuur in een antiaanbakpan en laat die dan uitlekken op keukenpapier. Laat de blokjes afkoelen.
3. Meng de gekookte linzen, de uiringen, de fijngehakte bieslook en de spekblokjes in een slakom. Breng op smaak met sherryazijn en notenolie en kruid met peper en zout.
4. Snijd dan de Camembert Le Rustique in kwartjes en voeg die vlak voor het opdienen toe aan de salade.
Voorbereidingstijd : Kooktijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Salade van linzen, Le Rustique Camembert en gerookte spekblokjes

Voorbereiding

  1. Pel de ui en snijd die in dunne ringen. Maak de ringen los met je vingers.
  2. Bak de spekblokjes gedurende 2 minuten op een hoog vuur in een antiaanbakpan en laat die dan uitlekken op keukenpapier. Laat de blokjes afkoelen.
  3. Meng de gekookte linzen, de uiringen, de fijngehakte bieslook en de spekblokjes in een slakom. Breng op smaak met sherryazijn en notenolie en kruid met peper en zout.
  4. Snijd dan de Camembert Le Rustique in kwartjes en voeg die vlak voor het opdienen toe aan de salade.