I Love Cheese NL

Smeuïge erwtenrisotto met krokante citroenkip en Bressot Kruiden

Smeuïge erwtenrisotto met krokante citroenkip en Bressot Kruiden

Smeuïge erwtenrisotto met krokante citroenkip en Bressot Kruiden een hoofdgerecht Gemiddeld budget Ingrediënten
  • Risottorijst 250 gr.
  • Olijfolie 6 eetl.
  • Roomboter 2 eetl.
  • Ui 1 st.
  • Kippenbouillon 5 dl.
  • Witte wijn 2 dl.
  • Doperwtjes extra fijn (diepvries) 250 gr.
  • Citroenen 2 st.
  • Kippendijtjes met vel 4 st.
  • Kipdrumsticks 4 st.
  • Peper en zout
1. Bak de kip in ongeveer 30 minuten krokant en goudbruin in de voorverwarmde oven.
2. Verwarm voor de risotto de olijfolie en roomboter samen in een pan, maar laat niet kleuren.
3. Voeg de ui toe en laat op een zacht vuurtje fruiten zonder te kleuren.
4. Voeg de risottorijst toe en laat de rijst even mee fruiten.
5. Blus af met witte wijn en laat de wijn langzaam verdampen.
6. Verwarm ondertussen de bouillon in een aparte pan en voeg beetje bij beetje aan de rijst toe.
7. Laat de rijst zachtjes garen, de rijst mag nog een klein beetje “bite” hebben.
8. Voeg op het laatst de ontdooide doperwtjes toe en Bressot.
9. Breng op smaak met het sap van de citroen en met peper en zout.
Voorbereidingstijd : Kooktijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Smeuïge erwtenrisotto met krokante citroenkip en Bressot Kruiden

Voorbereiding

  1. Bak de kip in ongeveer 30 minuten krokant en goudbruin in de voorverwarmde oven.
  2. Verwarm voor de risotto de olijfolie en roomboter samen in een pan, maar laat niet kleuren.
  3. Voeg de ui toe en laat op een zacht vuurtje fruiten zonder te kleuren.
  4. Voeg de risottorijst toe en laat de rijst even mee fruiten.
  5. Blus af met witte wijn en laat de wijn langzaam verdampen.
  6. Verwarm ondertussen de bouillon in een aparte pan en voeg beetje bij beetje aan de rijst toe.
  7. Laat de rijst zachtjes garen, de rijst mag nog een klein beetje “bite” hebben.
  8. Voeg op het laatst de ontdooide doperwtjes toe en Bressot.
  9. Breng op smaak met het sap van de citroen en met peper en zout.