I Love Cheese NL

Zalmtartaar, soepje en granité van komkommer, St. Môret espuma

Zalmtartaar, soepje en granité van komkommer, St. Môret espuma

Zalmtartaar, soepje en granité van komkommer, St. Môret espuma een aperitief Gemiddeld budget Ingrediënten
  • St Môret 1 pakje
  • Melk 1 de
  • Room 1 dl
  • Witte peper & zout
1. Hak de gerookte en verse zalm, kruid stevig met peper & zout.
2. Snijd geschilde komkommer in een zeer fijne brunoise.
3. Snij bieslook fijn en hak koriander. Meng dit alles samen en pers er 1 à 2 limoenen bij.
4. Kruid stevig met peper en zout.
5. Schil de groene asperges en kook ze kort 3 min en koel ze af in koud water.
6. Duw de komkommers door een centrifuge. Meng het suikerwater met het bekomen komkommersap en breng op smaak met limoensap, sushi azijn, peper en zeezout.
7. Ries de massa in en krab de schilfers regelmatig los met een vork.
8. Duw de komkommers door een centrifuge en breng het sap op smaak met peper, zeezout, sushi azijn, limoensap en rasp.
9. Bind het komkommersap met gelespessa.
10. Snijd balkjes van de komkommer en brand ze af met de bunzenbrander. Indien geen bunzenbrander, kan je ze ook kleuren in een antikleefpan zonder vetstof.
11. Mix alle ingrediënten en passeer ze door een fijne zeef.
12. Giet alles in een espumafles en zet onder druk.
13. Duw de tartaar in een dresseerring op borden of bordjes. Giet er het koude soepje rond. Werk af met de groene asperges, de balkjes gebrande komkommer en de granité.
14. Spuit tot slot een flinke toef St. Môret espuma ernaast.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Zalmtartaar, soepje en granité van komkommer, St. Môret espuma


Dit recept is een creatie van foodblogger Myriam Minne:  http://www.hap-en-tap.be/zalmtartaar-soepje-en-granite-van-komkommer-st-moret-espuma/

Voorbereiding

  1. Hak de gerookte en verse zalm, kruid stevig met peper & zout.
  2. Snijd geschilde komkommer in een zeer fijne brunoise.
  3. Snij bieslook fijn en hak koriander. Meng dit alles samen en pers er 1 à 2 limoenen bij.
  4. Kruid stevig met peper en zout.
  5. Schil de groene asperges en kook ze kort 3 min en koel ze af in koud water.
  6. Duw de komkommers door een centrifuge. Meng het suikerwater met het bekomen komkommersap en breng op smaak met limoensap, sushi azijn, peper en zeezout.
  7. Ries de massa in en krab de schilfers regelmatig los met een vork.
  8. Duw de komkommers door een centrifuge en breng het sap op smaak met peper, zeezout, sushi azijn, limoensap en rasp.
  9. Bind het komkommersap met gelespessa.
  10. Snijd balkjes van de komkommer en brand ze af met de bunzenbrander. Indien geen bunzenbrander, kan je ze ook kleuren in een antikleefpan zonder vetstof.
  11. Mix alle ingrediënten en passeer ze door een fijne zeef.
  12. Giet alles in een espumafles en zet onder druk.
  13. Duw de tartaar in een dresseerring op borden of bordjes. Giet er het koude soepje rond. Werk af met de groene asperges, de balkjes gebrande komkommer en de granité.
  14. Spuit tot slot een flinke toef St. Môret espuma ernaast.