Zalmtartaar, soepje en granité van komkommer, St. Môret espuma
Dit recept is een creatie van foodblogger Myriam Minne: http://www.hap-en-tap.be/zalmtartaar-soepje-en-granite-van-komkommer-st-moret-espuma/
Voorbereiding
- Hak de gerookte en verse zalm, kruid stevig met peper & zout.
- Snijd geschilde komkommer in een zeer fijne brunoise.
- Snij bieslook fijn en hak koriander. Meng dit alles samen en pers er 1 à 2 limoenen bij.
- Kruid stevig met peper en zout.
- Schil de groene asperges en kook ze kort 3 min en koel ze af in koud water.
- Duw de komkommers door een centrifuge. Meng het suikerwater met het bekomen komkommersap en breng op smaak met limoensap, sushi azijn, peper en zeezout.
- Ries de massa in en krab de schilfers regelmatig los met een vork.
- Duw de komkommers door een centrifuge en breng het sap op smaak met peper, zeezout, sushi azijn, limoensap en rasp.
- Bind het komkommersap met gelespessa.
- Snijd balkjes van de komkommer en brand ze af met de bunzenbrander. Indien geen bunzenbrander, kan je ze ook kleuren in een antikleefpan zonder vetstof.
- Mix alle ingrediënten en passeer ze door een fijne zeef.
- Giet alles in een espumafles en zet onder druk.
- Duw de tartaar in een dresseerring op borden of bordjes. Giet er het koude soepje rond. Werk af met de groene asperges, de balkjes gebrande komkommer en de granité.
- Spuit tot slot een flinke toef St. Môret espuma ernaast.