Bezig met laden
3 recepten gevonden
Gebakken ossenhaas met Chavroux
admin een hoofdgerecht Economisch Ingrediënten- Tendre Bûche Chavroux 160 gram
- aardappelen 800 gram
- frisée sla 1 stuk(s)
- sjalot(ten) 2 stuk(s)
- yoghurt 1 beker(s)
- citroensap
- olijfolie
- peterselie 3 soep lepel(s)
- pepper
2. Was en droog intussen de sla en doe die in een slakom. Pel en snipper de sjalotten en voeg die toe. Verwarm de olijfolie in een pan op een matig vuur, leg er de ossenhaas in en laat ongeveer 8 minuten bakken aan elke kant.
3. Leg de ossenhaas op een hittebestendige schotel. Snij de Tendre Bûche Chavroux in 4 dikke plakken en leg een plak op elke ossenhaas. Zet 3 tot 4 minuten in de oven: de kaas moet net over het vlees beginnen te smelten.
4. Giet de aardappelen af, doe ze in een diepe schaal en bestrooi ze met gehakte peterselie. Leg de ossenhaas op serveerborden.
5. Meng de yoghurt, het citroensap en een snufje peper in een kom. Overgiet de sla met deze vinaigrette. Schep de salade rond de ossenhaas met Chavroux en dien onmiddellijk op met de peterselieaardappelen.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Gebakken ossenhaas met Chavroux
10 minutenMuffins met Chavroux
admin een snack Economisch Ingrediënten- Zout
- Droge blonde rozijnen 40 gram
- zachte roomboter 60 gramme(s)
- Tendre Bûche Chavroux 150 gram
- lichte room 15 centiliter(s)
- ei(eren) 3 stuk(s)
- levure chimique 0.5 stuk(s)
- bloem 170 gram
2. Zeef het bakpoeder en de bloem samen in een grote kom. Maak een kuiltje en breek daar de eieren in, meng. Voeg de extra light room toe en 40 g gesmolten lichte zachte boter.
3. Snijd de Chavroux in blokjes en meng die er ook doorheen. Voeg de rozijnen toe en kruid met peper en zout.
4. Vul de beboterde muffinvormpjes voor drie vierde met het deeg.
5. Zet 20 tot 25 minuten in de oven.
6. Serveer als aperitiefhapje of als voorgerecht met een salade.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Muffins met Chavroux
30 minutenHartige groentetaart met Chavroux
admin een hoofdgerecht Economisch Ingrediënten- Gehakt rundvlees 200 gram
- Tendre Bûche Chavroux 160 gram
- courgette(s) 2 stuk(s)
- tomate(n) 3 stuk(s)
- Selderij 3 stuk(s)
- ui(en) 1 stuk(s)
- knoflookteentje(s) 2 stuk(s)
- Olijfolie
- Provençaalse kruiden 1 theelepel(s)
- Peper
2. Verwarm de olijfolie in een hapjespan op een hoog vuur, voeg alle groenten toe en roer om. Voeg de Provençaalse kruiden toe en laat 2 minuten bakken, regelmatig roeren. Voeg het verkruimelde gehakt toe en laat 4 minuten sudderen, regelmatig roeren. Doe dit mengsel in een gratinschotel.
3. Verwijder de korst van de Chavroux en snij de kaas in kleine blokjes. Voeg deze blokjes bij de puree en meng goed met een houten lepel. Strijk deze puree met geitenkaas over de schotel.
4. Snij de resterende Chavroux in plakjes en leg die op de puree. Zet 12 minuten in de oven.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)