I Love Cheese NL

Laatste recept

Broodbeleg van erwtjes en verse Paturain roomkaas

  • min
  • Gemiddeld budget
Ontdek
Bezig met laden
8 recepten gevonden

Auberginerolletjes met Brie Le Rustique, rauwe ham en rozemarijn

Auberginerolletjes met Brie Le Rustique, rauwe ham en rozemarijn een picknick Economisch Ingrediënten
  • aubergines 2 grote
  • raw ham (Serrano ou Bayonne) 6 sneetjes
  • rozemarijn 4 verse takjes
  • olijfolie
  • zout
1. Snij de aubergines in de lengte in dikke plakken. Bestrooi ze aan beide kanten met wat zout en laat ze 30 min uitzweten in een vergiet.
2. Verhit een grillpan. Dep de plakken aubergine met keukenpapier en bestrijk ze aan beide kanten met een beetje olijfolie. Rooster ze op hoog vuur in de pan.
3. Snij de brie in 12 staafjes. Trek van de 12 takjes rozemarijn de onderste blaadjes af.
4. Leg op elke plak aubergine een half sneetje ham en een staafje brie en rol op. Zet het rolletje vast door er een takje rozemarijn in te prikken.
5. Dien meteen op!
6. Tip: je kunt de aubergines ook vooraf grillen, de rolletjes klaarmaken en nadien 3 min opwarmen in de oven.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Auberginerolletjes met Brie Le Rustique, rauwe ham en rozemarijn

10 minuten

Maki van brie Le Rustique met parmaham

Maki van brie Le Rustique met parmaham een aperitief Economisch Ingrediënten
  • sneetje parmaham 4
  • balsamicocrème
  • grissini 4
1. Snij de punt brie in fijne plakjes.
2. Leg een plakje op een fijn sneetje parmaham en rol op.
3. Zet 1 uur in de koelkast en snij de rol dan in stukken ter grootte van maki’s.
4. Tip : Serveer de maki’s op een beetje balsamicocrème en geef er kleine grissini bij.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Maki van brie Le Rustique met parmaham

30 minuten

Tarte tatin met Brie Le Rustique en zuiderse groenten

Tarte tatin met Brie Le Rustique en zuiderse groenten een hoofdgerecht Economisch Ingrediënten
  • sel fin
  • huile d'olive
  • farine 1 cuillère(s) à soupe
  • pâte feuilletée 1 stuk(s)
  • rode paprika(s) 1 stuk(s)
  • tomate(s) 2 stuk(s)
  • courgette(s) 1 stuk(s)
  • Brie Le Rustique 200 gramme(s)
  • knoflookteentje(s)
  • pijnboompitten
1. Maak de groenten klaar: hak het knoflookteentje fijn, snijd de courgette in schijfjes, ontvel en ontpit de tomaten. Snijd de tomaten en de paprika in reepjes.
2. Stoof de knoflook in een scheutje olijfolie en voeg dan de courgette en de paprika toe. Roer regelmatig om en voeg de tomaten en de pijnboompitten toe als de groenten gaar zijn (10 min.). Kruid met peper en zout.
3. Vet de bodem van vormpjes met een hoge rand in met boter. Verdeel de groenten over de bodem. Bestrooi met een eetlepel bloem en leg daarop cirkels bladerdeeg met dezelfde diameter als de vormpjes.
4. Prik in het deeg en zet de taartjes 25 minuten in de oven op 180°C.
5. Haal de taartjes uit de vormen, leg er enkele plakjes Brie op en laat ze nog 5 minuten gratineren onder de grill.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Tarte tatin met Brie Le Rustique en zuiderse groenten

30 minuten

Brie Le Rustique gevuld met “zuiderse smaken”

Brie Le Rustique gevuld met “zuiderse smaken” een aperitief Economisch Ingrediënten
  • salade_nl 50 gramme(s)
  • poivre
  • sel fin
  • huile d'olive
  • basilic 4 cuillère(s) à soupe
  • oignon(s) 1 stuk(s)
  • zwarte olijven zonder pit 25 gramme(s)
  • gedroogde toma(a)t(en) 50 gramme(s)
  • Brie Le Rustique 1 stuk(s)
1. Pel en snipper de ui. Meng hem met de gedroogde tomaten, de zwarte olijven, de basilicumblaadjes en een scheutje olijfolie. Kruid met peper en zout.
2. Snijd de brie in het midden door, bestrijk de onderste helft met de vulling en leg de bovenste helft er opnieuw op.
3. Snijd de brie in punten en serveer die met een salade, op smaak gebracht met olijfolie, balsamicoazijn, peper en zout.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Brie Le Rustique gevuld met “zuiderse smaken”

30 minuten

Risotto met Brie Le Rustique en erwten

Risotto met Brie Le Rustique en erwten een hoofdgerecht Economisch Ingrediënten
  • persil plat 3 cuillère(s) à soupe
  • bouillon de légumes 50 centilitre(s)
  • poivre
  • sel fin
  • Brie Le Rustique 100 gramme(s)
  • beurre 40 gramme(s)
  • bouillon de légumes 1 litre(s)
  • vin blanc sec 15 centilitre(s)
  • huile d'olive
  • oignon(s) 1 stuk(s)
  • riz à risotto 250 gramme(s)
  • erwten 150 gramme(s)
1. Bak de champignons aan in 10g boter.
2. Maak de bouillon: breng een liter water aan de kook met een bouillonblokje en laat de erwten dan 5 minuten koken in de bouillon.
3. Hak de ui fijn en stoof hem in een scheutje olijfolie. Voeg de rijst toe en roer 3 minuten om. Voeg de witte wijn toe.
4. Bevochtig de rijst met een opscheplepel bouillon. Zodra de rijst de bouillon opgenomen heeft, doe je dit opnieuw tot de rijst gaar is (30 min)
5. Voeg als laatste de erwten, de champignons, de resterende boter, de blokjes brie en de fijngehakte peterselie toe. Meng en breng op smaak met peper en zout.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Risotto met Brie Le Rustique en erwten

30 minuten

Cake met spekblokjes en olijven met Le Rustique Brie

Cake met spekblokjes en olijven met Le Rustique Brie een aperitief Economisch Ingrediënten
  • lardons fumés 200 gramme(s)
  • farine 200 gramme(s)
  • Le Rustique Brie 100 gramme(s)
  • beurre 75 gramme(s)
  • oeuf(s) 4 stuk(s)
  • lait 8 cuillère(s) à soupe
  • levure chimique 12 gramme(s)
  • sel
  • poivre
1. Verwarm de oven voor op 210°C.
2. Doe de bloem en het bakpoeder in een kom en maak er een kuiltje in. Voeg de eieren (een voor een), de gesmolten boter, de melk, de in blokjes gesneden Le Rustique Brie toe en meng met een pannenlikker. Kruid en voeg de spekblokjes en de olijven toe.
3. Vet een cakevorm in met boter en vul die met het deeg. Bak 40 minuten op 180°C.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Cake met spekblokjes en olijven met Le Rustique Brie

30 minuten

Bloemkoolgratin met Le Rustique Brie

Bloemkoolgratin met Le Rustique Brie een hoofdgerecht Economisch Ingrediënten
  • Le Rustique Brie 150 gramme(s)
  • muscade râpée 1 snufje(s)
  • beurre 50 gramme(s)
  • farine 30 gramme(s)
  • lait 20 centilitre(s)
  • crème entière liquide 20 centilitre(s)
  • sel
  • poivre
1. Verdeel de bloemkool in roosjes en was die in water met azijn. Kook de roosjes 20 minuten in gezouten kokend water.
2. Maak de bechamelsaus, smelt de boter en voeg de bloem toe onder voortdurend roeren. Voeg de koude melk en de room toe en blijf roeren. Roer tot het mengsel begint in te dikken. Kruid met peper, zout en een snufje muskaatnoot.
3. Snijd de Le Rustique Brie in blokjes en voeg de helft ervan bij de bechamelsaus.
4. Schep de bloemkoolroosjes in een ovenschaal, voeg de bechamelsaus en de rest van de Le Rustique Brie toe, alsook een tweede snuifje muskaatnoot.
5. Bak 10 minuten in een voorverwarmde oven op 180-210°C. Je kunt het gerecht direct serveren.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Bloemkoolgratin met Le Rustique Brie

30 minuten

Bladerdeeggebakje met Brie Le Rustique en groene koolsalade

Bladerdeeggebakje met Brie Le Rustique en groene koolsalade een voorgerecht Economisch Ingrediënten
  • sel fin
  • vinaigre de xérès 1 cuillère(s) à soupe
  • miel 1 cuillère(s) à soupe
  • cacahuètes non-salées 60 gramme(s)
  • estragon 1 botte(s)
  • huile d'olive
  • citron(s) 0.5 stuk(s)
  • chou(x) frisé(s) 0.25 stuk(s)
  • Brie Le Rustique 100 gramme(s)
  • pâte feuilletée 1 stuk(s)
1. Maak eerst het bladerdeeggebakje: verwarm de oven voor op 200°C. Bak het bladerdeeg ongeveer 15 minuten in de oven tussen 2 vellen bakpapier en tussen 2 bakplaten. Laat het bladerdeeg goudgeel kleuren en haal het dan uit de oven om af te koelen.
2. Snijd voor de salade de koolbladeren in vierkantjes van 2 cm en kook die ongeveer 1 minuut in gezouten water. Snijd de Brie Le Rustique in staafjes. Meng de kool, de fijngehakte dragon, het sap en de schil van de citroen in een kom.
3. Snijd het bladerdeeg met een scherp mes in rechthoeken van 4 x 8 cm. Bouw het gebakje op door telkens een laagje bladerdeeg, een laagje koolsalade en staafjes Brie de Caractère Le Rustique af te wisselen.
4. Maak tot slot de zoetzure pindasaus: mix de ongezouten pinda's, de honing, de azijn en de olijfolie tot een gladde saus. Omring het bladerdeeg met een streepje van deze saus.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Bladerdeeggebakje met Brie Le Rustique en groene koolsalade

10 minuten