Bezig met laden
11 recepten gevonden
Tartiflette met camembert Le Rustique
admin een hoofdgerecht Gemiddeld budget Ingrediënten- aardappelen 1 kg
- uien 2 boter
- 40
- gerookte spekjes 200 g
- vloeibare room 10 cl
- zout 1 snuifje
2. Breng het water aan de kook en laat ze 20 à 25 minuten garen.
3. Giet de aardappelen af zodra ze gaar zijn.
4. Pel de uien en hak ze fijn.
5. Verhit de boter in een pan en fruit de uien gedurende 5 minuten, tot ze glazig zijn. Doe de spekjes erbij en bak alles nog enkele minuten verder.
6. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een ovenschaal in met boter.
7. Snijd de aardappelen in rondjes en de camembert in plakjes.
8. Doe de helft van de aardappelen in de schotel, samen met de helft van de uien en de spekjes.
9. Verdeel de helft van de camembert erover. Herhaal dit met de resterende ingrediënten.
10. Overgiet met de room. Breng op smaak met een weinig zout en wat peper. Zet de schotel 15 minuten in de oven tot de kaas goed gesmolten is. Serveer er een groen slaatje bij.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Tartiflette met camembert Le Rustique
30 minutenCamembert Le Rustique Light met basilicum, knoflook en tomaat
admin Einde van de maaltijd Economisch Ingrediënten- knoflook 2
- gehakte basilicum 2 eetlepels
- tomaat 1
2. Neem de camembert uit het papier en leg ‘m in het houten deksel van de verpakking. Snij een hoedje uit de bovenkant van de kaas, maar laat een rand van 1 cm zitten. Vul het kuiltje op met de bereiding en leg er de korst terug op. Bedek met een vierkant stuk bakpapier en wikkel alles in dik aluminiumfolie.
3. Leg de papillot in de nog warme houtskool aan het einde van de barbecuemaaltijd. Reken 15 à 20 min baktijd tot de camembert lopend is.
4. Serveer met stukjes brood om in de warme kaas te dippen.
5. Tip : Je kunt de camembert ook bakken in de op 180°C voorverwarmde oven (th. 6).
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Camembert Le Rustique Light met basilicum, knoflook en tomaat
10 minutenToasten van notenbrood met peren, camembert Le Rustique en rozemarijn
admin een aperitief Economisch Ingrediënten- Kleine sneden notenbrood 6
- Kleine peren 2
- klontje boter
- Takje rozemarijn 1
2. Schil en snij de peren in dikke plakken. Laat de boter smelten in een grote pan en bak de peren goudbruin op middelhoog vuur.
3. Snij intussen de halve camembert in 6. Rooster de sneden notenbrood in de broodrooster en leg ze dan op het met bakpapier beklede ovenrooster.
4. Verdeel de peren over de toasten en leg er een stukje camembert bovenop. Bestrooi met gehakte rozemarijn en laat 5 min in de oven smelten.
5. Serveer warm bij het aperitief of als voorgerecht of tussendoortje met een slaatje.
6. Tip : Je kan alles bestrooien met enkele gehakte (hazel)noten.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Toasten van notenbrood met peren, camembert Le Rustique en rozemarijn
30 minutenSalade met camembert Le Rustique, rode bieten, dadels en noten
admin een hoofdgerecht Economisch Ingrediënten- gekookte rode bieten (vacuüm verpakt)
- dikke Medjool dadels
- walnoten 50 g
- een goed handvol mesclun
- olijfolie 5 eetlepels
- ciderazijn eetlepels
- vloeibare honing 2 eetlepels
- graanmosterd 1 koffielepel
- peper en zout
2. Snij de rode bieten in blokjes. Hak de noten grof. Ontpit de dadels en snij ze in stukken. Snij de camembert in kleine plakjes.
3. Verdeel de mesclun over de borden, voeg de rest van de ingrediënten toe en bedruip met een beetje vinaigrette.
4. Dien meteen op met krokant brood. Serveer de rest van de vinaigrette apart.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Salade met camembert Le Rustique, rode bieten, dadels en noten
10 minutenWarme camembert Le Rustique Light met roze peper en bieslook
admin Einde van de maaltijd Gemiddeld budget Ingrediënten- roze peper 1 afgestreken eetlepel
- fijngehakte bieslook 2 eetlepels
2. Haal de camembert uit het papier en leg 'm in het houten deksel van de verpakking. Snij een hoedje uit de bovenkant van de kaas, maar laat een rand van 1 cm zitten. Leg de roze peper en de bieslook in het kuiltje en leg er de korst terug op. Bedek met een vierkant stuk bakpapier en wikkel het geheel in een stuk dik aluminiumfolie.
3. Bak 15 à 20 min in de oven zodat de camembert gesmolten is.
4. Serveer warm met stukjes brood om in de kaas te dompelen.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Warme camembert Le Rustique Light met roze peper en bieslook
10 minutenCamembert met komijn, peterselie en piment d’Espelette
admin Einde van de maaltijd Gemiddeld budget Ingrediënten- gehakte bladpeterselie 2 eetlepels
- gemalen komijn 0.5 koffielepel
- piment d'Espelette, naar eigen smaak
Camembert met komijn, peterselie en piment d’Espelette
10 minutenCamembert met pastis en zwarte olijven
admin Einde van de maaltijd Economisch Ingrediënten- pastis 3 eetlepels
- zwarte olijven 5 ontpitte
2. Leg de papillot in de nog warme houtskool aan het einde van de barbecuemaaltijd. Reken 15 à 20 min baktijd tot de camembert lopend is.
3. Serveer met stukjes brood om in de warme kaas te dippen.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Camembert met pastis en zwarte olijven
10 minutenCamembert met basilicum, knoflook en tomaat
admin Einde van de maaltijd Economisch Ingrediënten- kleine tomaat 1
- knoflook 2 teentjes
- gehakt basilicum 2 eetlepels
2. Neem de camembert uit het papier en leg 'm in het houten deksel van de verpakking. Snij een hoedje uit de bovenkant van de kaas, maar laat een rand van 1 cm zitten. Vul het kuiltje op met de bereiding en leg er de korst terug op. Bedek met een vierkant stuk bakpapier en wikkel alles in dik aluminiumfolie.
3. Leg de papillot in de nog warme houtskool aan het einde van de barbecuemaaltijd. Reken 15 à 20 min baktijd tot de camembert lopend is.
4. Serveer met stukjes brood om in de warme kaas te dippen.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Camembert met basilicum, knoflook en tomaat
30 minutenFlan (platte taart) van courgette met camembert Le Rustique
admin een hoofdgerecht Economisch Ingrediënten- camembert Le Rustique 150 gramme(s)
- oignon(s) 1 stuk(s)
- gousse(s) d'ail 2 stuk(s)
- oeuf(s) 4 stuk(s)
- crème fraîche 20 gramme(s)
- sel
- poivre
2. Bak dit aan in een pan. Doe dit mengsel in een ovenschaal.
3. Meng de room, de eieren en de in stukjes gesneden Camembert in een kom. Kruid met peper en zout. Overgiet de courgettes met deze bereiding. Leg tot slot de sneetjes of blokjes Camembert op de flan.
4. Zet 15 tot 20 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven en controleer de flan regelmatig.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Flan (platte taart) van courgette met camembert Le Rustique
30 minutenSaus van Camembert Le Rustique
admin een hoofdgerecht Economisch Ingrediënten- verse room 10 centilitre
- zout
- peper
- uien 0.25 stuk(s)
- boter 15 gram
- salie 1 snufje(s)
2. Voeg de room en de in blokjes gesneden Camembert Le Rustique toe (met korst) en laat dit smelten op een zacht vuur.
3. Kruid met peper en zout en voeg de salie toe.
4. Mix, laat nog enkele seconden doorwarmen en dien onmiddellijk op.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Saus van Camembert Le Rustique
10 minutenKalkoenrolletjes met Le Rustique camembert
admin een hoofdgerecht Economisch Ingrediënten- Le Rustique camembert 1 stuk(s)
- champignons 500 gramme(s)
- crème allégée 1 cuillère(s) à soupe
- huile de tournesol 2 cuillère(s) à soupe
- gehakte peterselie 2 cuillère(s) à soupe
- Gemalen peper
2. Snij de kalkoenfilets in de lengte doormidden en rol ze plat met een deegroller tot je 4 dunne lapjes krijgt. Verwarm 1 eetlepel zonnebloemolie in een pan en bak de kalkoenlapjes 3 tot 4 minuten aan elke kant.
3. Giet intussen de champignons af. Verwarm 1 eetlepel zonnebloemolie in een hapjespan, voeg de uitgelekte champignons toe en bak ze 5 tot 6 minuten, regelmatig roeren.
4. Verwijder de korst van de camembert en snij 4 dikke plakken van de kaas, even groot als de kalkoenlapjes (daarvoor gebruik je ongeveer de helft van de camembert). Leg de kaas op de lichtjes afgekoelde kalkoenlapjes, kruid met een snufje peper en rol de kaas in de kalkoen. Steek een houten prikker in de rolletjes zodat die niet loskomen.
5. Leg de rolletjes op een bord en zet ze 1 minuut in de magnetron.
6. Snij de rest van de camembert in blokjes en voeg die, samen met de light room, bij de champignons. Roer voorzichtig om. Zet het vuur uit zodra de camembertblokjes beginnen te smelten en bestrooi met peterselie. Serveer de kalkoenrolletjes met dit champignonsausje met camembert.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)