I Love Cheese NL

Laatste recept

Broodbeleg van erwtjes en verse Paturain roomkaas

  • min
  • Gemiddeld budget
Ontdek
Bezig met laden
4 recepten gevonden

Soufflé met Le Rustique Camembert

Soufflé met Le Rustique Camembert een hoofdgerecht Economisch Ingrediënten
  • sel fin
  • lait 55 centilitre(s)
  • blanc(s) d'œuf(s) 2 stuk(s)
  • oeuf(s) 4 stuk(s)
  • beurre 80 gramme(s)
  • farine 80 gramme(s)
  • camembert Le Rustique 1 stuk(s)
1. Beboter en bebloem 4 individuele soufflévormpjes of 4 grote vormen, zet ze in de koelkast terwijl je dit gerecht maakt.
2. Verwarm de oven voor op 220°C. Smelt de boter in een steelpan, strooi er de bloem over en laat het geheel zo'n 2 minuten op een zacht vuurtje bakken, voortdurend roeren. Voeg geleidelijk de koude melk toe en blijf roeren. Laat dit boter-bloemmengsel 5 minuten op een zacht vuur sudderen en roer af en toe om.
3. Breek de eieren en scheid de eierdooiers van de eiwitten, doe de 6 eiwitten samen in een kom.
4. Neem het boter-bloemmengsel van het vuur, voeg de in stukjes gesneden Camembert Le Rustique toe en meng alles goed. Voeg de eierdooiers toe en meng die er onmiddellijk onder zodat ze niet garen.
5. Klop de eiwitten stijf met een snufje zout, voeg een kwart van de eiwitten bij de vorige bereiding om die luchtiger te maken en voeg dan de rest van de eiwitten toe. Roer alles voorzichtig om.
6. Vul twee derde van de soufflévormpjes met de bereiding en zet ze zo'n 10 minuten in de oven. Dien op met een groene salade met sjalotten.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Soufflé met Le Rustique Camembert

10 minuten

Gevulde champignons met spek en Le Rustique Camembert

Gevulde champignons met spek en Le Rustique Camembert een hoofdgerecht Economisch Ingrediënten
  • sel fin
  • persil plat 1 botte(s)
  • echalote(s) 4 stuk(s)
  • lardons fumés 200 gramme(s)
  • champignon(s) de Paris 8 stuk(s)
  • camembert Le Rustique 1 stuk(s)
1. Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de steeltjes van de champignons. Schil de hoedjes voorzichtig zonder ze te beschadigen en leg ze op een bakplaat met de bolle kant naar beneden.
2. Pel en snipper de sjalotten, hak de champignonsteeltjes fijn. Was en droog de platte peterselie en hak die fijn.
3. Snijd het gerookte spek in dunne reepjes en bak die gedurende 2 minuten op een matig vuur in een pan zonder boter/olie. Voeg de sjalotten en de champignonsteeltjes toe en laat die 5 minuten stoven. Zet het vuur uit, voeg de in blokjes gesneden Camembert Le Rustique en de platte peterselie toe. Meng, kruid met een beetje zout en peper.
4. Vul de champignonhoedjes met de bereiding en zet ze 15 minuten in de oven: de champignons moeten mooi gegratineerd zijn. Dien op zodra ze uit de oven komen.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Gevulde champignons met spek en Le Rustique Camembert

10 minuten

Cake met ham, olijven en Le Rustique camembert

Cake met ham, olijven en Le Rustique camembert een aperitief Economisch Ingrediënten
  • poivre
  • moutarde 2 cuillère(s) à soupe
  • sel
  • lait 15 centilitre(s)
  • olijfolie 5 centiliter
  • levure chimique 8 gramme(s)
  • oeuf(s) 5 stuk(s)
  • farine 200 gramme(s)
  • zwarte olijf (zonder pit) 75 gramme(s)
  • jambon blanc 160 gramme(s)
  • Le Rustique camembert 100 gramme(s)
1. Meng de eieren met de melk tot een omelet. Voeg beetje bij beetje de olie en de mosterd toe.
2. Meng de bloem en het bakpoeder erdoorheen. Meng tot een glad deeg en voeg dan de ham, de Camembert Le Rustique, de olijven, de peterselie en de gehakte kruiden toe.
3. Giet alles in een cakevorm en bak 30 minuten op 180°C.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Cake met ham, olijven en Le Rustique camembert

30 minuten

Salade van linzen, Le Rustique Camembert en gerookte spekblokjes

Salade van linzen, Le Rustique Camembert en gerookte spekblokjes een hoofdgerecht Economisch Ingrediënten
  • gekookte linzen 150 gram
  • gerookte spekblokjes 200 gram
  • witte ui 1 stuk(s)
  • gehakte bieslook 2 eetlepel(s)
  • sherryazijn 2 eetlepel(s)
  • notenolie 3 eetlepel(s)
  • Zout
  • Peper
1. Pel de ui en snijd die in dunne ringen. Maak de ringen los met je vingers.
2. Bak de spekblokjes gedurende 2 minuten op een hoog vuur in een antiaanbakpan en laat die dan uitlekken op keukenpapier. Laat de blokjes afkoelen.
3. Meng de gekookte linzen, de uiringen, de fijngehakte bieslook en de spekblokjes in een slakom. Breng op smaak met sherryazijn en notenolie en kruid met peper en zout.
4. Snijd dan de Camembert Le Rustique in kwartjes en voeg die vlak voor het opdienen toe aan de salade.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Salade van linzen, Le Rustique Camembert en gerookte spekblokjes

10 minuten