I Love Cheese NL

Laatste recept

Broodbeleg van erwtjes en verse Paturain roomkaas

  • min
  • Gemiddeld budget
Ontdek
Bezig met laden
2 recepten gevonden

Hartige taart met Le Rustique petit Munster en gerookte schelvis

Hartige taart met Le Rustique petit Munster en gerookte schelvis een voorgerecht Ingrediënten
  • crème fraîche 1 cuillère(s) à soupe
  • kwark 1 cuillère(s) à soupe
  • Le Rustique petit Munster 0.25 stuk(s)
  • haddock fumé 40 gramme(s)
  • echalote(s) 150 gramme(s)
  • beurre 50 gramme(s)
  • vinaigre de xérès 1 cuillère(s) à soupe
  • sucre en poudre 1 cuillère(s) à soupe
  • sel fin
  • poivre
1. Verwarm de oven voor op 220°C. Ontrol het pizzadeeg en rol het daarna verder uit met de deegrol tot je een heel dunne taartbodem krijgt. Snijd hier 4 rechthoeken van 10 cm bij 3,5 cm uit.
2. Meng de kwark en de verse room in een kom en kruid met peper en zout. Verdeel deze bereiding over de taartbodems, leg die op een bakplaat bedekt met bakpapier en zet ze 5 tot 6 minuten in de oven.
3. Pel en snipper de sjalotten. Fruit ze in een pan met boter, kruid met peper, zout en een flink snufje suiker. Laat de sjalotten daarna op een zacht vuurtje langzaam tot moes koken tot ze lichtjes karameliseren.
4. Deglaceer op het einde de pan met een scheutje sherryazijn en mix de sjalotten tot een gladde puree.
5. Snijd de Petit Munster Le Rustique en de gerookte schelvis in heel dunne sneetjes. Bestrijk de taartjes met de sjalottenpuree en beleg die afwisselend met dunne plakjes Petit Munster Le Rustique en kleine stukjes gerookte schelvis.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Hartige taart met Le Rustique petit Munster en gerookte schelvis

10 minuten

Gestoofde peren met Le Rustique petit Munster

Gestoofde peren met Le Rustique petit Munster Einde van de maaltijd Economisch Ingrediënten
  • eau 0.5 litre(s)
  • sucre en poudre 100 gramme(s)
  • orange(s) 1 stuk(s)
  • citron(s) 1 stuk(s)
  • muscat 10 centilitre(s)
  • feuille(s) de gélatine 2.5 stuk(s)
  • Petit Munster Le Rustique 0.5 stuk(s)
  • lait 10 centilitre(s)
  • halfvolle room 30 centilitre(s)
1. Schil de sinaasappelschil met een dunschiller.
2. Pers de sinaasappel en de citroen uit.
3. Breng het water en de suiker aan de kook in een pan, voeg de citrussappen en de sinaasappelschil toe en laat dit mengsel inkoken tot een siroop.
4. Schil intussen de peren. Stoof de peren 6 tot 8 minuten in de siroop tot je ze met een mes kunt doorprikken. Giet de peren af (bewaar de siroop) en laat ze afkoelen.
5. Snijd de peren in vier, verwijder de pitten en snijd ze in blokjes. Zet de bereiding in de koelkast.
6. Week de gelatineblaadjes in een kom koud water tot ze zacht worden.
7. Giet 40cl van de perensiroop in een pannetje, voeg de muskaatwijn toe en breng aan de kook. Voeg de uitgeknepen gelatine toe, roer tot die opgelost is, zet het vuur uit en giet de gelei in een diep bord. Laat de gelei afkoelen en zet hem in de koelkast om op te stijven.
8. Als de gelei stijf is, snijd hem dan in blokjes en meng die door de perenblokjes.
9. Mix je de Petit Munster Le Rustique met de melk tot je een glad en egaal beslag krijgt.
10. Klop de halfvolle room met een elektrische mixer/garde op tot een heel lichte opgeklopte room. Meng de opgeklopte room door het beslag van Petit Munster Le Rustique
11. Vul de glaasjes voor twee derde met peren in muskaatgelei en overgiet met de emulsie van Petit Munster Le Rustique
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Gestoofde peren met Le Rustique petit Munster

10 minuten