Aardappel- en zalmgratin met Paturain Cuisine
Voorbereiding
- Snijd de zalmfilet in 8 stukken en marineer in een kom in citroensap, zout en peper.
- Pel en snipper de knoflook, schil de pastinaak en aardappelen en snij in dunne plakjes. Hak de dille heel fijn. Verhit in een grote braadpan wat olie en besprenkel met de gehakte knoflook.
- Plaats de helft van de aardappelschijfjes waaiervormig in de gratineschaal en verdeel de helft van de pastinaakschijfjes erover. Leg de gemarineerde zalmfilets erop. Plaats nu de tweede helft van de aardappelschijfjes op een waaierachtige manier op de zalmfilets en verdeel de helft van de pastinaakschijfjes erover.
- Meng Paturain Cuisine met melk, zout en peper en verdeel het gelijkmatig over de aardappelgratin en zalmgratin. Verdeel de kaas overheen.
- Verwarm de aardappel- en zalmgratin in de oven op 170 ° C gedurende ongeveer 45 minuten totdat deze lichtbruin van kleur is. Bestrooi de fijngehakte dille alvorens te serveren.