I Love Cheese NL

Laatste recept

Broodbeleg van erwtjes en verse Paturain roomkaas

  • min
  • Gemiddeld budget
Ontdek
Bezig met laden
8 recepten gevonden

Roastbeef, augurken, gentse mosterd en Passendale op zuurdesembrood

Roastbeef, augurken, gentse mosterd en Passendale op zuurdesembrood een picknick Economisch Ingrediënten
  • zuurdesembrood 4 sneden
  • fijn gesneden roastbeef 4 sneden
  • augurken 8
  • Gentse mosterd 1 eetlepel
  • Piment d’Espelette
  • Zwarte peper
  • Boter met Guérande-zout
1. Besmeer het brood met mosterd en beleg het met de sneden roastbeef. Kruid met het Piment d’Espelette en de zwarte peper.
2. Plaats 1 sneetje kaas op elke snede brood.
3. Snijd de augurken in brunoise (hele kleine stukjes).
4. Strooi de augurken over de sneetjes brood uit.
5. Tip: voor de lekkerbekken: smeer het brood eerst in met boter met Guérande-zout. De korst van de Passendale-kaas mag worden opgegeten, hierin zit de meeste smaak.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Roastbeef, augurken, gentse mosterd en Passendale op zuurdesembrood

10 minuten

Gegrilde aubergines en paprika’s, pesto met amandelen en Passendale op een geroosterd stokbrood

Gegrilde aubergines en paprika’s, pesto met amandelen en Passendale op een geroosterd stokbrood een picknick Gemiddeld budget Ingrediënten
  • Stokbrood 4 stukjes
  • basilicum 4 takjes
  • volledige en gepelde amandelen 100 gr
  • olijfolie 2 dl
  • parmezaan 100 gr
  • knoflookteentje 1
  • Peper en zout
1. Meng de amandelen, de parmezaan, het schoongemaakte knoflookteentje en de basilicum. Voeg er olijfolie aan toe om een gladde pasta te verkrijgen.
2. Snijd het stokbrood in de lengte door. Rooster het en besmeer het met de pesto, leg hierop de Passendale en de gegrilde groentesoorten.
3. Je kan zelf de aubergines en paprika’s grillen in een grillpan. Je vindt ze ook terug in alle grootwarenhuizen in de koelrekken. Soms zelfs in de diepvriesafdeling.
4. Tip: als je dit gerecht warm wil eten, mag je het niet te lang in de oven steken, anders verliezen de groenten hun stevigheid.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Gegrilde aubergines en paprika’s, pesto met amandelen en Passendale op een geroosterd stokbrood

30 minuten

Croquespiraaltjes met Passendale

Croquespiraaltjes met Passendale een snack Economisch Ingrediënten
  • 3 sneden ham
  • 6 sneden volkoren toastbrood, zonder korst
  • 12 kerstomaten
  • 25g boter
1. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
2. Rooster de boterhammen in de broodrooster en rol ze achtereenvolgens plat met een deegrol.
3. Bedek elke boterham met een ½ plak Passendale en ½ snede ham, maar verschuif ze aan één zijde 1 cm naar buiten toe. Plooi dit stukje overhangend beleg naar binnen toe en rol alles stevig op. Steek de rolletjes vast met 2 tandenstokers.
4. Bestrijk ze met gesmolten boter en leg ze op de met bakpapier beklede ovenplaat. Laat in 8 min goudbruin bakken in de oven.
5. Verwijder de tandenstokers en snij elk rolletje in 4 dikke schijven. Leg op elke schijf een ½ kerstomaat en steek vast met een houten prikker.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Croquespiraaltjes met Passendale

10 minuten

Panini met Passendale, tomaten en gerookte zalm

Panini met Passendale, tomaten en gerookte zalm een picknick Gemiddeld budget Ingrediënten
  • Voorgebakken stokbroden (150g) 2
  • Gerookte zalm 2 grote sneden
  • tomaten 2
  • Bieslook
  • Olijfolie
1. Snij de stokbroden middendoor en rooster de binnenkanten in de grillpan of in een paninigrill (opengeklapt).
2. Beleg de onderkanten met gerookte zalm. Bedek met plakjes tomaten, leg er dan de dubbelgevouwen sneetjes Passendale op (1,5 snede per panini).
3. Bestrooi met gehakte bieslook en leg er de bovenkanten op. Smeer de stokborden lichtjes in met olie en gril ze enkele minuten aan beide kanten in de grillpan of paninigrill.
4. Serveer warm.
5. Tip : Als je een grillpan gebruikt, leg dan een zwaar bord op de panini om ze plat te drukken.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Panini met Passendale, tomaten en gerookte zalm

10 minuten

Yakitori van rundsvlees met Passendale

Yakitori van rundsvlees met Passendale een hoofdgerecht Gemiddeld budget Ingrediënten
  • carpaccio van rundvlees 8 sneetjes
  • sojasaus 4 eetlepels
  • vloeibare honing 2 eetlepels
  • limoensap eetlepel
  • arachideolie eetlepel
  • geroosterde sesamzaadjes (facultatief) eetlepels
1. Verwijder de korst van de Passendale en snij 8 rechthoeken uit de kaas. Rijg ze op brochettestokjes. Wikkel ze in de sneetjes carpaccio.
2. Meng in een schaal de honing met het limoensap en de sojasaus. Leg er de yakitori in en wentel ze goed in de marinade. Dek af en zet ze minstens 30 minuten in de koelkast. Draai ze af en toe om.
3. Verwarm de arachideolie in een grote braadpan op hoog vuur. Leg er de yakitori in en laat ze kort aan alle kanten bakken.
4. Serveer meteen als aperitiefhapje of voorgerecht.
5. Bestrooi eventueel met geroosterde sesamzaadjes.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Yakitori van rundsvlees met Passendale

30 minuten

Zuurdesembrood met rosbief en Passendale Classic

Zuurdesembrood met rosbief en Passendale Classic een picknick Economisch Ingrediënten
  • augurken 8 stuk(s)
  • grove mosterd 1 soeplepel
  • Passendale Classic 4 sneden
  • zuurdesembrood 4 sneden
  • Zout
  • Zwarte peper
1. Besmeer het brood met grove mosterd en beleg het met de sneden rosbief.
2. Kruid met de zwarte peper.
3. Plaats 1 plakje kaas op elke snede brood. Snijd de augurken in hele kleine stukjes.
4. Strooi de augurken over de sneetjes brood uit.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Zuurdesembrood met rosbief en Passendale Classic

10 minuten

Baguette met Passendale Classic en basilicumolie

Baguette met Passendale Classic en basilicumolie een picknick Gemiddeld budget Ingrediënten
  • Passendale Classic 1 pak plakje(s)
  • ijsbergsla 1 krop(pen)
  • pancetta (Italiaans gepekeld buikspek) 12 plakje(s)
  • kappertjes 1 eetlepel(s)
  • kleine augurkjes 4 stuk(s)
  • tomaat(en) 1 stuk(s)
  • zwarte olijven 12 stuk(s)
  • bieslook
  • verse basilicum
  • enkele blaadjes spinazie
  • olijfolie
  • peper
  • zout
1. Mix de verse basilicum met de blaadjes spinazie en de olijfolie tot een smeuïg geheel.
2. Breng op smaak met peper en zout.
3. Snijd de ijsbergsla fijn, snijd de augurken in plakjes en hak de tomaat in blokjes. Snijd vervolgens de baguette in stukken, van ongeveer 5 cm, en beleg met Passendale kaas. Daarop leg je dan een beetje ijsbergsla met daarboven een sneetje pancetta.
4. Voeg enkele kappertjes toe, een plakje augurk, enkele blokjes tomaat en een zwarte olijf.
5. Werk af met basilicumolie en een beetje bieslook. Voorzie per persoon een 3-tal broodjes.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Baguette met Passendale Classic en basilicumolie

30 minuten

Roggebrood met Passendale, tomatencompote en knoflookmayonaise

Roggebrood met Passendale, tomatencompote en knoflookmayonaise een picknick Gemiddeld budget Ingrediënten
  • spinazie 100 gram
  • geconfijte tomaten 1 potje(s)
  • rode wijnazijn 1 eetlepel(s)
  • olijfolie 3 eetlepel(s)
  • sjalot(ten) 1 stuk(s)
  • Passendale Classic 4 plakje(s)
  • knoflook 2 teentje(s)
  • mayonaise 150 gram
  • peper
  • zout
1. Voor de tomatencompote: snijd de geconfijte tomaten in stukjes en meng ze met de fijngesnipperde sjalot en de olijfolie. Breng op smaak met rode wijnazijn, peper en zout.
2. Voor de knoflookmayonaise: breng de teentjes knoflook aan de kook en verfris ze meteen met koud water. Herhaal dit nog twee keer, dus drie keer in totaal. Mix de teentjes door de mayonaise.
3. Beleg een sneetje roggebrood met Passendale kaas, enkele blaadjes spinazie, een lepel tomatencompote en werk af met de knoflookmayonaise.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Roggebrood met Passendale, tomatencompote en knoflookmayonaise

30 minuten