Bezig met laden
8 recepten gevonden
Roastbeef, augurken, gentse mosterd en Passendale op zuurdesembrood
admin een picknick Economisch Ingrediënten- zuurdesembrood 4 sneden
- fijn gesneden roastbeef 4 sneden
- augurken 8
- Gentse mosterd 1 eetlepel
- Piment d’Espelette
- Zwarte peper
- Boter met Guérande-zout
2. Plaats 1 sneetje kaas op elke snede brood.
3. Snijd de augurken in brunoise (hele kleine stukjes).
4. Strooi de augurken over de sneetjes brood uit.
5. Tip: voor de lekkerbekken: smeer het brood eerst in met boter met Guérande-zout. De korst van de Passendale-kaas mag worden opgegeten, hierin zit de meeste smaak.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Roastbeef, augurken, gentse mosterd en Passendale op zuurdesembrood
10 minutenGegrilde aubergines en paprika’s, pesto met amandelen en Passendale op een geroosterd stokbrood
admin een picknick Gemiddeld budget Ingrediënten- Stokbrood 4 stukjes
- basilicum 4 takjes
- volledige en gepelde amandelen 100 gr
- olijfolie 2 dl
- parmezaan 100 gr
- knoflookteentje 1
- Peper en zout
2. Snijd het stokbrood in de lengte door. Rooster het en besmeer het met de pesto, leg hierop de Passendale en de gegrilde groentesoorten.
3. Je kan zelf de aubergines en paprika’s grillen in een grillpan. Je vindt ze ook terug in alle grootwarenhuizen in de koelrekken. Soms zelfs in de diepvriesafdeling.
4. Tip: als je dit gerecht warm wil eten, mag je het niet te lang in de oven steken, anders verliezen de groenten hun stevigheid.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Gegrilde aubergines en paprika’s, pesto met amandelen en Passendale op een geroosterd stokbrood
30 minutenCroquespiraaltjes met Passendale
admin een snack Economisch Ingrediënten- 3 sneden ham
- 6 sneden volkoren toastbrood, zonder korst
- 12 kerstomaten
- 25g boter
2. Rooster de boterhammen in de broodrooster en rol ze achtereenvolgens plat met een deegrol.
3. Bedek elke boterham met een ½ plak Passendale en ½ snede ham, maar verschuif ze aan één zijde 1 cm naar buiten toe. Plooi dit stukje overhangend beleg naar binnen toe en rol alles stevig op. Steek de rolletjes vast met 2 tandenstokers.
4. Bestrijk ze met gesmolten boter en leg ze op de met bakpapier beklede ovenplaat. Laat in 8 min goudbruin bakken in de oven.
5. Verwijder de tandenstokers en snij elk rolletje in 4 dikke schijven. Leg op elke schijf een ½ kerstomaat en steek vast met een houten prikker.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Croquespiraaltjes met Passendale
10 minutenPanini met Passendale, tomaten en gerookte zalm
admin een picknick Gemiddeld budget Ingrediënten- Voorgebakken stokbroden (150g) 2
- Gerookte zalm 2 grote sneden
- tomaten 2
- Bieslook
- Olijfolie
2. Beleg de onderkanten met gerookte zalm. Bedek met plakjes tomaten, leg er dan de dubbelgevouwen sneetjes Passendale op (1,5 snede per panini).
3. Bestrooi met gehakte bieslook en leg er de bovenkanten op. Smeer de stokborden lichtjes in met olie en gril ze enkele minuten aan beide kanten in de grillpan of paninigrill.
4. Serveer warm.
5. Tip : Als je een grillpan gebruikt, leg dan een zwaar bord op de panini om ze plat te drukken.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Panini met Passendale, tomaten en gerookte zalm
10 minutenYakitori van rundsvlees met Passendale
admin een hoofdgerecht Gemiddeld budget Ingrediënten- carpaccio van rundvlees 8 sneetjes
- sojasaus 4 eetlepels
- vloeibare honing 2 eetlepels
- limoensap eetlepel
- arachideolie eetlepel
- geroosterde sesamzaadjes (facultatief) eetlepels
2. Meng in een schaal de honing met het limoensap en de sojasaus. Leg er de yakitori in en wentel ze goed in de marinade. Dek af en zet ze minstens 30 minuten in de koelkast. Draai ze af en toe om.
3. Verwarm de arachideolie in een grote braadpan op hoog vuur. Leg er de yakitori in en laat ze kort aan alle kanten bakken.
4. Serveer meteen als aperitiefhapje of voorgerecht.
5. Bestrooi eventueel met geroosterde sesamzaadjes.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Yakitori van rundsvlees met Passendale
30 minutenZuurdesembrood met rosbief en Passendale Classic
admin een picknick Economisch Ingrediënten- augurken 8 stuk(s)
- grove mosterd 1 soeplepel
- Passendale Classic 4 sneden
- zuurdesembrood 4 sneden
- Zout
- Zwarte peper
2. Kruid met de zwarte peper.
3. Plaats 1 plakje kaas op elke snede brood. Snijd de augurken in hele kleine stukjes.
4. Strooi de augurken over de sneetjes brood uit.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Zuurdesembrood met rosbief en Passendale Classic
10 minutenBaguette met Passendale Classic en basilicumolie
admin een picknick Gemiddeld budget Ingrediënten- Passendale Classic 1 pak plakje(s)
- ijsbergsla 1 krop(pen)
- pancetta (Italiaans gepekeld buikspek) 12 plakje(s)
- kappertjes 1 eetlepel(s)
- kleine augurkjes 4 stuk(s)
- tomaat(en) 1 stuk(s)
- zwarte olijven 12 stuk(s)
- bieslook
- verse basilicum
- enkele blaadjes spinazie
- olijfolie
- peper
- zout
2. Breng op smaak met peper en zout.
3. Snijd de ijsbergsla fijn, snijd de augurken in plakjes en hak de tomaat in blokjes. Snijd vervolgens de baguette in stukken, van ongeveer 5 cm, en beleg met Passendale kaas. Daarop leg je dan een beetje ijsbergsla met daarboven een sneetje pancetta.
4. Voeg enkele kappertjes toe, een plakje augurk, enkele blokjes tomaat en een zwarte olijf.
5. Werk af met basilicumolie en een beetje bieslook. Voorzie per persoon een 3-tal broodjes.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Baguette met Passendale Classic en basilicumolie
30 minutenRoggebrood met Passendale, tomatencompote en knoflookmayonaise
admin een picknick Gemiddeld budget Ingrediënten- spinazie 100 gram
- geconfijte tomaten 1 potje(s)
- rode wijnazijn 1 eetlepel(s)
- olijfolie 3 eetlepel(s)
- sjalot(ten) 1 stuk(s)
- Passendale Classic 4 plakje(s)
- knoflook 2 teentje(s)
- mayonaise 150 gram
- peper
- zout
2. Voor de knoflookmayonaise: breng de teentjes knoflook aan de kook en verfris ze meteen met koud water. Herhaal dit nog twee keer, dus drie keer in totaal. Mix de teentjes door de mayonaise.
3. Beleg een sneetje roggebrood met Passendale kaas, enkele blaadjes spinazie, een lepel tomatencompote en werk af met de knoflookmayonaise.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)