Bezig met laden
9 recepten gevonden
Bagel met zomerfruit en St Môret
admin een picknick Economisch Ingrediënten- St Môret léger 240 g
- Banaan 1
- Aardbeinen 8
- Gemengd rood fruit 2 Handjes
- Amandelschilfers, geroosterd 2 Handjes
2. Voeg er de aardbeien aan toe en plet deze er ook onder.
3. Voeg de verse St Môret léger toe en meng tot één geheel.
4. Snijd je bagel in twee en rooster goudbruin in de broodrooster.
5. Smeer de onderste helft van de bagel royaal in met de St Môret léger, verdeel er wat gemengd rood fruit over - ik gebruikte bosbes, framboos en aardbeien - en strooi er de geroosterde amandelschilfers over.
6. Werk af door de bovenste helft van de bagel erop te zetten.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Bagel met zomerfruit en St Môret
10 minutenZalmtartaar, soepje en granité van komkommer, St. Môret espuma
admin een aperitief Gemiddeld budget Ingrediënten- St Môret 1 pakje
- Melk 1 de
- Room 1 dl
- Witte peper & zout
2. Snijd geschilde komkommer in een zeer fijne brunoise.
3. Snij bieslook fijn en hak koriander. Meng dit alles samen en pers er 1 à 2 limoenen bij.
4. Kruid stevig met peper en zout.
5. Schil de groene asperges en kook ze kort 3 min en koel ze af in koud water.
6. Duw de komkommers door een centrifuge. Meng het suikerwater met het bekomen komkommersap en breng op smaak met limoensap, sushi azijn, peper en zeezout.
7. Ries de massa in en krab de schilfers regelmatig los met een vork.
8. Duw de komkommers door een centrifuge en breng het sap op smaak met peper, zeezout, sushi azijn, limoensap en rasp.
9. Bind het komkommersap met gelespessa.
10. Snijd balkjes van de komkommer en brand ze af met de bunzenbrander. Indien geen bunzenbrander, kan je ze ook kleuren in een antikleefpan zonder vetstof.
11. Mix alle ingrediënten en passeer ze door een fijne zeef.
12. Giet alles in een espumafles en zet onder druk.
13. Duw de tartaar in een dresseerring op borden of bordjes. Giet er het koude soepje rond. Werk af met de groene asperges, de balkjes gebrande komkommer en de granité.
14. Spuit tot slot een flinke toef St. Môret espuma ernaast.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Zalmtartaar, soepje en granité van komkommer, St. Môret espuma
60 minutenBagels met St Môret en gemarineerde zeebaars
admin een picknick Gemiddeld budget Ingrediënten- bagels met sesam 4
- rauwe zeebaars 400 g
- enkele gemengde slablaadjes (van verschillende kleuren)
- kervel, bieslook mosterdzaadjes korianderzaadjes sap van ½ citroen
- olijfolie 1 koffielepel
- Zout & peper
2. Gebruik een mandoline om de komkommer in de lengte in lange linten te snijden. Maak de slablaadjes en de verse kruiden schoon.
3. Snij de zeebaars in fijne plakjes en zet opzij.
4. Snij de bagels open en besmeer ze met de St Môret. Voeg de tomaten toe, de komkommerlinten, de slablaadjes, de verse kruiden en de plakjes zeebaars.
5. Kruid met peper en zout, met koriander- en mosterdzaadjes en bedruip met een scheutje citroensap en olijfolie.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Bagels met St Môret en gemarineerde zeebaars
30 minutenCroque-St Môret met gerookte zalm
admin een picknick Economisch Ingrediënten- Wit toastbrood 8 sneden
- Gerookte zalm 4 sneden
- Bussel dille 0.25
- Emmentaler 4 fijne plakken
- Enkele kappertjes
- Enkele ontpitte zwarte olijven
- gemengde, jonge slablaadjes 100 gram
- Vinaigrette op basis van olijfolie en citroensap 2 eetlepels
- peper en zout
2. Besmeer 4 sneden brood met deze bereiding, beleg met de emmentaler, vervolgens met de gerookte zalm, besmeer terug met het mengsel St Môret, leg er enkele kappertjes op en de in 4 gesneden olijven. Sluit met de overige 4 sneden brood.
3. Bak de croques-St Môret in een croque-monsieurtoestel gedurende 3 tot 4 minuten.
4. Serveer ze met de sla, op smaak gebracht met de vinaigrette.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Croque-St Môret met gerookte zalm
10 minutenVelouté met St Môret en popcorn
admin een hoofdgerecht Economisch Ingrediënten- maïskorrels 300 g
- wortelen 300 g
- ui 1 stk
- olijfolie 2 eetpel(s)
- vetarme kippenbouillonblokjes 2 stk
- gezouten popcorn
2. Voeg de St Môret toe, laat 5 min staan, mix dan tot een heel gladde soep. Breng op smaak met peper en zout.
3. Dien warm op, serveer de popcorn apart.
4. Tip : Maak zelf de popcorn, de kinderen vinden dit heel leuk ! Verwarm 1 eetlepel olie in een diepe pan op hoog vuur. Doe er 3 eetlepels maïs voor popcorn in, zet een deksel op de pan en laat warm worden, schud de pan af en toe op. De maïs zal snel beginnen poffen. Een beetje zout toevoegen en de popcorn is klaar !
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Velouté met St Môret en popcorn
30 minutenRomige spinaziesoep met St Môret, zachtgekookt ei, rode besjes en wasabi
admin een hoofdgerecht Economisch Ingrediënten- grof zout
- boter 30 gram
- St Môret 1 vlootje(s)
- jonge spinazieblaadjes 600 gram
- wasabipasta 1 mespunt
- enkele trosjes rode bessen
- wit toastbrood 4 sneden
- enkele jonge spinazieblaadjes
2. Verwijder de steeltjes van de spinazie en spoel de blaadjes. Gaar ze in gezouten kokend water gedurende 3 tot 4 minuten. Giet af (bewaar het kookvocht) en mix goed. Voeg ondertussen wat kookvocht en de wasabi toe tot je een smeuïge soep bekomt. Verwarm en roer er de St Môret door.
3. Serveer warm of koud in diepe borden, leg een zachtgekookt ei in het midden en bestrooi met rode besjes. Rooster het brood, besmeer het met boter en snij het in repen om erbij te serveren.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Romige spinaziesoep met St Môret, zachtgekookt ei, rode besjes en wasabi
30 minutenGebakken jonge wortelen, St Môret met kruiden « vers van de markt »
admin een hoofdgerecht Economisch Ingrediënten- mascarpone 50 g
- verse kruiden (koriander, bieslook, munt, dille ..) 2 eetlepels
- snuifje gemalen komijn 1
- gemengde, jonge wortelen (van verschillende kleuren)
- geplette knoflooktenen
- takje tijm, rozemarijn, salie
- olijfolie eetlepel
- peper en zout
- boter 40 g
- enkele blaadjes rucola
- sinaasappel
2. Was, schil en snij de wortelen in de lengte in 2. Verwarm de olijfolie en de boter in een stoofpot, voeg de wortelen toe, de look, de takjes tijm, rozemarijn en salie, peper en zout. Laat zachtjes onder deksel stoven gedurende 20 minuten tot de wortelen zacht zijn.
3. Verdeel de wortelen over de borden, werk af met een quenelle van de St Môret , enkele blaadjes rucola en geraspte sinaasappelschil.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Gebakken jonge wortelen, St Môret met kruiden « vers van de markt »
30 minutenCrème brûlée met St Môret
admin een hoofdgerecht Economisch Ingrediënten- frambozen 150 gram
- vanillestokje 1 stuk(s)
- poedersuiker 175 gram
- eierdooier(s) 4 stuk(s)
- vloeibare room 30 centiliter(s)
- St Môret 100 gram
2. Klop de eierdooiers wit op met de poedersuiker in een kom en voeg dan geleidelijk, voortdurend roeren, de vorige bereiding toe. Giet dit mengsel in ovenschaaltjes en voeg enkele frambozen toe. Zet de ovenschaaltjes op een diepe bakplaat, giet er 1 cm water rond en zet ze 40 minuten in de oven.
3. Haal ze uit de oven, laat ze afkoelen en zet ze dan 1 uur in de koelkast.
4. Bestrooi de crèmes vlak voor het opdienen met bruine suiker en laat ze karameliseren in de oven of met een brander.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Crème brûlée met St Môret
10 minutenKipreepjes en risotto van sperziebonen met St Môret Natuur
admin een hoofdgerecht Economisch Ingrediënten- sel 1 snufje(s)
- olijfolie 5 centilitre(s)
- eau 50 centilitre(s)
- cacahuètes non-salées 80 gramme(s)
- estragon 2 cuillère(s) à soupe
- haricot(s) vert(s) 400 gramme(s)
- parmesan 100 gramme(s)
- filet(s) de volaille 4 unité(s)
- St Môret 150 gramme(s)
2. Kruid en bak de kipfilets in olie.
3. Verwarm de sperziebonen, de St. Môret en de Parmezaanse kaas in een pan, kruid met peper en zout en voeg de dragon toe.
4. Bestrooi de kip met pindanoten en besprenkel met een scheutje olijfolie.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)