I Love Cheese NL

Laatste recept

Broodbeleg van erwtjes en verse Paturain roomkaas

  • min
  • Gemiddeld budget
Ontdek
Bezig met laden
9 recepten gevonden

Bagel met zomerfruit en St Môret

Bagel met zomerfruit en St Môret een picknick Economisch Ingrediënten
  • St Môret léger 240 g
  • Banaan 1
  • Aardbeinen 8
  • Gemengd rood fruit 2 Handjes
  • Amandelschilfers, geroosterd 2 Handjes
1. Plet de banaan met een vork.
2. Voeg er de aardbeien aan toe en plet deze er ook onder.
3. Voeg de verse St Môret léger toe en meng tot één geheel.
4. Snijd je bagel in twee en rooster goudbruin in de broodrooster.
5. Smeer de onderste helft van de bagel royaal in met de St Môret léger, verdeel er wat gemengd rood fruit over - ik gebruikte bosbes, framboos en aardbeien - en strooi er de geroosterde amandelschilfers over.
6. Werk af door de bovenste helft van de bagel erop te zetten.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Bagel met zomerfruit en St Môret

10 minuten

Zalmtartaar, soepje en granité van komkommer, St. Môret espuma

Zalmtartaar, soepje en granité van komkommer, St. Môret espuma een aperitief Gemiddeld budget Ingrediënten
  • St Môret 1 pakje
  • Melk 1 de
  • Room 1 dl
  • Witte peper & zout
1. Hak de gerookte en verse zalm, kruid stevig met peper & zout.
2. Snijd geschilde komkommer in een zeer fijne brunoise.
3. Snij bieslook fijn en hak koriander. Meng dit alles samen en pers er 1 à 2 limoenen bij.
4. Kruid stevig met peper en zout.
5. Schil de groene asperges en kook ze kort 3 min en koel ze af in koud water.
6. Duw de komkommers door een centrifuge. Meng het suikerwater met het bekomen komkommersap en breng op smaak met limoensap, sushi azijn, peper en zeezout.
7. Ries de massa in en krab de schilfers regelmatig los met een vork.
8. Duw de komkommers door een centrifuge en breng het sap op smaak met peper, zeezout, sushi azijn, limoensap en rasp.
9. Bind het komkommersap met gelespessa.
10. Snijd balkjes van de komkommer en brand ze af met de bunzenbrander. Indien geen bunzenbrander, kan je ze ook kleuren in een antikleefpan zonder vetstof.
11. Mix alle ingrediënten en passeer ze door een fijne zeef.
12. Giet alles in een espumafles en zet onder druk.
13. Duw de tartaar in een dresseerring op borden of bordjes. Giet er het koude soepje rond. Werk af met de groene asperges, de balkjes gebrande komkommer en de granité.
14. Spuit tot slot een flinke toef St. Môret espuma ernaast.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Zalmtartaar, soepje en granité van komkommer, St. Môret espuma

60 minuten

Bagels met St Môret en gemarineerde zeebaars

Bagels met St Môret en gemarineerde zeebaars een picknick Gemiddeld budget Ingrediënten
  • bagels met sesam 4
  • rauwe zeebaars 400 g
  • enkele gemengde slablaadjes (van verschillende kleuren)
  • kervel, bieslook mosterdzaadjes korianderzaadjes sap van ½ citroen
  • olijfolie 1 koffielepel
  • Zout & peper
1. Snij met een mesje de kroontjes uit de tomaten, snij aan de onderkant een kruisje in het vel en leg de tomaten 20 seconden in kokend water. Laat ze meteen afkoelen in ijswater. Pel en snij ze in fijne plakken.
2. Gebruik een mandoline om de komkommer in de lengte in lange linten te snijden. Maak de slablaadjes en de verse kruiden schoon.
3. Snij de zeebaars in fijne plakjes en zet opzij.
4. Snij de bagels open en besmeer ze met de St Môret. Voeg de tomaten toe, de komkommerlinten, de slablaadjes, de verse kruiden en de plakjes zeebaars.
5. Kruid met peper en zout, met koriander- en mosterdzaadjes en bedruip met een scheutje citroensap en olijfolie.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Bagels met St Môret en gemarineerde zeebaars

30 minuten

Croque-St Môret met gerookte zalm

Croque-St Môret met gerookte zalm een picknick Economisch Ingrediënten
  • Wit toastbrood 8 sneden
  • Gerookte zalm 4 sneden
  • Bussel dille 0.25
  • Emmentaler 4 fijne plakken
  • Enkele kappertjes
  • Enkele ontpitte zwarte olijven
  • gemengde, jonge slablaadjes 100 gram
  • Vinaigrette op basis van olijfolie en citroensap 2 eetlepels
  • peper en zout
1. Meng de St Môretmet de fijngesneden dille en kruid met peper.
2. Besmeer 4 sneden brood met deze bereiding, beleg met de emmentaler, vervolgens  met de gerookte zalm, besmeer terug met het mengsel St Môret, leg er enkele kappertjes op en de in 4 gesneden olijven. Sluit met de overige 4 sneden brood.
3. Bak de croques-St Môret in een croque-monsieurtoestel gedurende 3 tot 4 minuten.
4. Serveer ze met de sla, op smaak gebracht met de vinaigrette.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Croque-St Môret met gerookte zalm

10 minuten

Velouté met St Môret en popcorn

Velouté met St Môret en popcorn een hoofdgerecht Economisch Ingrediënten
  • maïskorrels 300 g
  • wortelen 300 g
  • ui 1 stk
  • olijfolie 2 eetpel(s)
  • vetarme kippenbouillonblokjes 2 stk
  • gezouten popcorn
1. Doe de olie in een kookpot en fruit er de gesnipperde ui 5 min in op zacht vuur. Voeg de geschilde en in plakjes gesneden wortelen toe en de goed uitgelekte maïs. Roer 1 min, voeg dan 1 liter water toe en de verkruimelde bouillonblokjes. Breng aan de kook, dek af en laat 20 min sudderen op heel zacht vuur.
2. Voeg de St Môret toe, laat 5 min staan, mix dan tot een heel gladde soep. Breng op smaak met peper en zout.
3. Dien warm op, serveer de popcorn apart.
4. Tip : Maak zelf de popcorn, de kinderen vinden dit heel leuk ! Verwarm 1 eetlepel olie in een diepe pan op hoog vuur. Doe er 3 eetlepels maïs voor popcorn in, zet een deksel op de pan en laat warm worden, schud de pan af en toe op. De maïs zal snel beginnen poffen. Een beetje zout toevoegen en de popcorn is klaar !
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Velouté met St Môret en popcorn

30 minuten

Romige spinaziesoep met St Môret, zachtgekookt ei, rode besjes en wasabi

Romige spinaziesoep  met St Môret, zachtgekookt ei, rode besjes en wasabi een hoofdgerecht Economisch Ingrediënten
  • grof zout
  • boter 30 gram
  • St Môret 1 vlootje(s)
  • jonge spinazieblaadjes 600 gram
  • wasabipasta 1 mespunt
  • enkele trosjes rode bessen
  • wit toastbrood 4 sneden
  • enkele jonge spinazieblaadjes
1. Kook de eieren in gezouten kokend water gedurende 5 tot 6 minuten. Spoel ze onder koud stromend water en pel ze.
2. Verwijder de steeltjes van de spinazie en spoel de blaadjes. Gaar ze in gezouten kokend water gedurende 3 tot 4 minuten. Giet af (bewaar het kookvocht) en mix goed. Voeg ondertussen wat kookvocht en de wasabi toe tot je een smeuïge  soep bekomt.  Verwarm en roer er de St Môret door.
3. Serveer warm of koud in diepe borden, leg een zachtgekookt ei in het midden en bestrooi met rode besjes. Rooster het brood, besmeer het met boter en snij het in repen om erbij te serveren. 
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Romige spinaziesoep met St Môret, zachtgekookt ei, rode besjes en wasabi

30 minuten

Gebakken jonge wortelen, St Môret met kruiden « vers van de markt »

Gebakken jonge wortelen, St Môret met kruiden « vers van de markt » een hoofdgerecht Economisch Ingrediënten
  • mascarpone 50 g
  • verse kruiden (koriander, bieslook, munt, dille ..) 2 eetlepels
  • snuifje gemalen komijn 1
  • gemengde, jonge wortelen (van verschillende kleuren)
  • geplette knoflooktenen
  • takje tijm, rozemarijn, salie
  • olijfolie eetlepel
  • peper en zout
  • boter 40 g
  • enkele blaadjes rucola
  • sinaasappel
1. Klop de mascarpone krachtig los in een kom, voeg de St Môret toe, de komijn en de gehakte of versnipperde verse kruiden. Zet opzij.
2. Was, schil en snij de wortelen in de lengte in 2. Verwarm de olijfolie en de boter in een stoofpot, voeg de wortelen toe, de look, de takjes tijm, rozemarijn en salie, peper en zout. Laat zachtjes onder deksel stoven gedurende 20 minuten tot de wortelen zacht zijn.
3. Verdeel de wortelen over de borden, werk af met een quenelle van de St Môret , enkele blaadjes rucola en geraspte sinaasappelschil.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Gebakken jonge wortelen, St Môret met kruiden « vers van de markt »

30 minuten

Crème brûlée met St Môret

Crème brûlée met St Môret een hoofdgerecht Economisch Ingrediënten
  • frambozen 150 gram
  • vanillestokje 1 stuk(s)
  • poedersuiker 175 gram
  • eierdooier(s) 4 stuk(s)
  • vloeibare room 30 centiliter(s)
  • St Môret 100 gram
1. Verwarm de oven voor op 140°C. Doe de room en de St Môret in een pan. Voeg het vanillestokje met de zaadjes toe. Breng de room aan de kook, laat het vanillestokje 15 minuten trekken en haal dit dan uit de room.
2. Klop de eierdooiers wit op met de poedersuiker in een kom en voeg dan geleidelijk, voortdurend roeren, de vorige bereiding toe. Giet dit mengsel in ovenschaaltjes en voeg enkele frambozen toe. Zet de ovenschaaltjes op een diepe bakplaat, giet er 1 cm water rond en zet ze 40 minuten in de oven.
3. Haal ze uit de oven, laat ze afkoelen en zet ze dan 1 uur in de koelkast.
4. Bestrooi de crèmes vlak voor het opdienen met bruine suiker en laat ze karameliseren in de oven of met een brander.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Crème brûlée met St Môret

10 minuten

Kipreepjes en risotto van sperziebonen met St Môret Natuur

Kipreepjes en risotto van sperziebonen met St Môret Natuur een hoofdgerecht Economisch Ingrediënten
  • sel 1 snufje(s)
  • olijfolie 5 centilitre(s)
  • eau 50 centilitre(s)
  • cacahuètes non-salées 80 gramme(s)
  • estragon 2 cuillère(s) à soupe
  • haricot(s) vert(s) 400 gramme(s)
  • parmesan 100 gramme(s)
  • filet(s) de volaille 4 unité(s)
  • St Môret 150 gramme(s)
1. Kook de sperziebonen in gezouten water, spoel ze onder koud water en snijd ze in stukjes van 1 cm lang.
2. Kruid en bak de kipfilets in olie.
3. Verwarm de sperziebonen, de St. Môret en de Parmezaanse kaas in een pan, kruid met peper en zout en voeg de dragon toe.
4. Bestrooi de kip met pindanoten en besprenkel met een scheutje olijfolie.  
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Kipreepjes en risotto van sperziebonen met St Môret Natuur

30 minuten