Bezig met laden
20 recepten gevonden
Loofsoep en toast met Paturain Naturel roomkaas

- Paturain Naturel 225g
- Ui 1
- Bussel radijsjes 2
- Lente uitjes (of bieslook) 2
- Citroen 1
- Zachte boter 30g
- Bloem 1 eetlepel
- Melk 25cl
- Peper uit de molen een paar keer draaien
- Espelette peper 1 snuifje
2. Pel en snipper de ui. Fruit hem in boter op een zacht vuurtje tot hij kleur krijgt. Bestrooi met bloem en laat al roerend enkele minuten goudbruin kleuren. Giet de melk en 20 cl water erbij. Kruid met peper en breng zachtjes aan de kook. Laat 10 minuten koken.
3. Breng een grote pan water aan de kook, voeg het radijsloof toe en blancheer 2 minuten. Giet af, doe het loof weer in de pan en mix het, samen met 50 g verse roomkaas.
4. Hak 3/4 van de radijsjes en de lente-uitjes grof met een mes. Meng met de resterende roomkaas, peper, Espelette-peper, citroensap en citroenschil. Besmeer de geroosterde sneetjes brood met het mengsel en serveer met de warme soep en de rest van de in plakjes gesneden radijsjes.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Loofsoep en toast met Paturain Naturel roomkaas
minutenWortel- en koraallinzensoep met verse Paturain Naturel roomkaas

- 120g
- Koraallinzen 200g
- Middelgrote wortelen 4 (520g)
- Ui 1 (80g)
- Pompoenpitten enkele
- Olijfolie 1 koffielepel
Wortel- en koraallinzensoep met verse Paturain Naturel roomkaas
minutenCitroen-braambessenijs ijslolly

- Paturain Naturel 300g
- Plattekaas (kwark) 100g
- Verse braambessen 100g
- Lemon curd (in het rek bij de jam) 30g
2. Voeg de lemon curd toe aan de ene helft en de in stukjes gesneden bramen aan de andere.
3. Giet de twee mengsels afwisselend in de ijsvormpjes.
4. Zet ze voor 2-3 uur in de diepvries, afhankelijk van de temperatuur.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Citroen-braambessenijs ijslolly
minutenCheesecake met Paturain Naturel, speculaasbodem en karameltopping

- Paturain Naturel 1 kuipje
- Eieren, (M-formaat) 2
- Suiker 80 g
- Bloem 1 el
- Vanille-extract 1 tl
- Speculaas 200 g
- Boter 50 g
- Suiker 100 g
- Honing 1 el
- Slagroom 75 ml
- Boter 80 g
Cheesecake met Paturain Naturel, speculaasbodem en karameltopping
30 minutenAuberginekaviaar met Paturain Naturel en sesamzaadjes

- kleine aubergines 4
- knoflook (fijngehakt) 1 teentje
- biologische limoen 1
- sesamolie 5 cl
- sojasaus 1 eetlepel
- geroosterde sesamzaadjes 60 g
- verse koriander 1 bosje
- heel toastbrood 1
Auberginekaviaar met Paturain Naturel en sesamzaadjes
30 minutenTrio van zoet hartige boterhammen met Paturain Naturel

- rond brood 1 (400g)
- kersen 100 g
- rode ui 1 (100g)
- verbrijzelde pistachenoten 2 eetlepels (40g)
- balsamicoazijn 1 theelepel (10g)
- honing 1 theelepel
- tomaat 1 (130g)
- aardbeien 6 (60g)
- olijfolie 2 eetlepels (30g)
- basilicum 4 blaadjes (20g)
- peper 20 g
- abrikozen 4 (200g)
- pesto 4 eetlepels (50g)
- pijnboompitten 2 theelepels (15g)
Trio van zoet hartige boterhammen met Paturain Naturel
30 minutenHartige wafels met prei en Paturain Naturel

Hartige wafels met prei en Paturain Naturel
30 minutenConchiglioni gevuld met spinazie, champignons en Paturain Naturel

- verse spinazie 400 g
- butternut of gewone pompoen 250 g
- conchiglioni 200 g
- champignons 200 g
- sjalot 1 (25g)
- straaltje olie 1 (5g)
Conchiglioni gevuld met spinazie, champignons en Paturain Naturel
10 minutenTrio van smeerpasta met Paturain Naturel

Trio van smeerpasta met Paturain Naturel
10 minutenBanana bread met bosbessen en Paturain Naturel

- heel rijpe bananen 2 (160g)
- bosbessen 100 g
- eieren 2 (93g)
- melk 5 cl (53g)
- gesmolten boter 53 g
- fijne kristalsuiker 33 g
- bakpoeder 1 zakje (27g)
- Paturain Naturel 133 g
- fijne poedersuiker 2 eetlepels (20g)
- geraspte citroenschil (het liefst bio) 2
Banana bread met bosbessen en Paturain Naturel
80 minutenGranolataartje met lentefruit en Paturain Naturel

- pompelmoes 1 (266g)
- kiwi 1 (67g)
- havervlokken 67 g
- kwark 67 g
- fijne kristalsuiker 33 g
- boter 17 g
- honing 17 g
Granolataartje met lentefruit en Paturain Naturel
30 minutenTrio van brooddiertjes met Paturain Naturel

- volkorentoastbrood 4 sneetjes (80g)
- mandarijntje 1 (90g)
- banaan 9 schijfjes (133g)
- kiwi 1 plakje (133g)
- driehoekje dat je uit een plakje appel snijdt 1 (200g)
- chocolade 8 kleine stukjes (40g)
- amandelen 53 g (53g)
Trio van brooddiertjes met Paturain Naturel
30 minutenSmoothie bowl met peer, kiwi en Paturain Naturel

- conference-peren 8 (960)
- kiwi's 6 (600g)
- honing (optioneel)
- Voor de afwerking:
- kiwi 2 (200g)
- granola 4 eetlepels (60g)
- chiazaad 2 theelepel (10g)
2. Mix het fruit met de Paturain Naturel.
3. Schep in kommetjes.
4. Schil de laatste kiwi en snij in twee. Snij nu in halve plakjes.
5. Versier de kommetjes met de halve plakjes kiwi en de granola. Bestrooi met chiazaad.
6. Dien meteen op.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Smoothie bowl met peer, kiwi en Paturain Naturel
10 minutenHartig-zoete cheesecake met Paturain Naturel en gedroogd fruit

- Room met 40% VG 15 cl
- Medjoul-dadels 200 g
- Notenmix naar keuze (amandelen, hazelnoten, pecannoten, cashewnoten enz.) 150 g
- Gelatine 2 blaadjes
- Olijfolie 0.5 eetlepel(s)
- Snufje zout 1
- Garnituur naar keuze: komkommer, noten, zongedroogde tomaatjes enz.
Hartig-zoete cheesecake met Paturain Naturel en gedroogd fruit
30 minutenFijne taart met wintergroenten en Paturain Naturel

- Paturain Naturel 150 g
- Heel zachte boter 100 g
- Bloem 250 g
- Zout 1 flinke snuif
- Voor de vulling
- Paturain Naturel 100 g
- Blauwschimmelkaas 50 g
- Rode ui 1
- Tijm 2 tl
- Rauwe bieten 2 kleine
- Zoete aardappel 1 kleine
- Pastinaak 1
- Eigeel 1
- Zout en peper
Fijne taart met wintergroenten en Paturain Naturel
30 minutenSmoothiebowl met bosbessen en Paturain Naturel

- Bosbessen 150 g
- Banaan 1 (120 g)
- Honing (optioneel) 30 g
- Voor de garnering
- Banaan 1 (120 g)
- Granola 2 eetlepels (30 g)
- Gehakte amandelen 6 (30 g)