Bezig met laden
24 recepten gevonden
Bruinbrood met Paturain Naturel en aardbeien

- aardbeien 200 gr
- pure chocolade 100 gr
- snede bruinbrood 4
- bakje Paturain Naturel 1
2. Rasp de pure chocolade met een kaasschaaf zodat er grove vlokken ontstaan.
3. Verdeel de Paturain Naturel over de boterhammen en beleg met de aardbeien.
4. Garneer de aardbeien met de chocolade vlokken.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Bruinbrood met Paturain Naturel en aardbeien
15 minutenGegrild naanbrood met Paturain Naturel en geroosterde pompoen

- muskaat pompoenen 2
- olijfolie 80 ml
- naturel naanbroden 4
- Parmezaanse kaas 40 gr
- takjes basilicum 10
- pijnboompitjes 10 gr
- bakje Paturain Naturel 1
2. Verdeel de pompoen over een met bakpapier beklede bakplaat, verdeel hier 2 el olijfolie over en breng op smaak met zout en peper. Plaats de pompoen 15 minuten in de voorverwarmde oven.
3. Verwarm een grillpan met 2 el olijfolie en grill het naanbrood.
4. Mix de rest van de olijfolie, Parmezaanse kaas, 8 takjes basilicum en pijnboompitjes met de staafmixer tot een gladde pesto. Breng op smaak met zout en peper.
5. Verdeel de Paturain Naturel over het naanbrood en beleg met de geroosterde pompoen en pesto. Garneer het naanbrood met de rest van de basilicum.
6. Tip. Verdeel als extra crunch nog wat gehakte walnoten over het naanbrood.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Gegrild naanbrood met Paturain Naturel en geroosterde pompoen
20 minutenNaanbrood met gegrilde paprika en Paturain Naturel

- rode paprika 1
- groene paprika 1
- gele paprika 1
- olijfolie 2 el
- naanbroden 4
- takjes basilicum 3
- bakje Paturain Naturel 1
2. Verwarm een grillpan met de olijfolie en grill de paprika.
3. Bak de naanbroden af volgens de aanwijzing op de verpakking in de voorverwarmde oven. Pluk de blaadjes van de basilicum.
4. Verdeel de Paturain Naturel over de naanbroden en beleg met de gegrilde paprika. Breng op smaak met peper en garneer met de basilicum.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Naanbrood met gegrilde paprika en Paturain Naturel
20 minutenWit brood met Paturain Naturel en zachtgekookt ei

- Bakje Paturain Naturel 1
- Eieren 6
- Plakken wit brood 4
- Veldsla 50gr
- Zwarte peper 1/2 tl
- Takjes dille 3
2. Verdeel de Paturain Naturel over de witte boterhammen en beleg met de veldsla.
3. Pel de eieren, halveer en leg deze op de veldsla en verdeel hier de peper over.
4. Pluk de topjes van de dille en garneer de boterhammen.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Wit brood met Paturain Naturel en zachtgekookt ei
15 minutenLoofsoep en toast met Paturain Naturel roomkaas

- Paturain Naturel 225g
- Ui 1
- Bussel radijsjes 2
- Lente uitjes (of bieslook) 2
- Citroen 1
- Zachte boter 30g
- Bloem 1 eetlepel
- Melk 25cl
- Peper uit de molen een paar keer draaien
- Espelette peper 1 snuifje
2. Pel en snipper de ui. Fruit hem in boter op een zacht vuurtje tot hij kleur krijgt. Bestrooi met bloem en laat al roerend enkele minuten goudbruin kleuren. Giet de melk en 20 cl water erbij. Kruid met peper en breng zachtjes aan de kook. Laat 10 minuten koken.
3. Breng een grote pan water aan de kook, voeg het radijsloof toe en blancheer 2 minuten. Giet af, doe het loof weer in de pan en mix het, samen met 50 g verse roomkaas.
4. Hak 3/4 van de radijsjes en de lente-uitjes grof met een mes. Meng met de resterende roomkaas, peper, Espelette-peper, citroensap en citroenschil. Besmeer de geroosterde sneetjes brood met het mengsel en serveer met de warme soep en de rest van de in plakjes gesneden radijsjes.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Loofsoep en toast met Paturain Naturel roomkaas
minutenWortel- en koraallinzensoep met verse Paturain Naturel roomkaas

- 120g
- Koraallinzen 200g
- Middelgrote wortelen 4 (520g)
- Ui 1 (80g)
- Pompoenpitten enkele
- Olijfolie 1 koffielepel
Wortel- en koraallinzensoep met verse Paturain Naturel roomkaas
minutenCitroen-braambessenijs ijslolly

- Paturain Naturel 300g
- Plattekaas (kwark) 100g
- Verse braambessen 100g
- Lemon curd (in het rek bij de jam) 30g
2. Voeg de lemon curd toe aan de ene helft en de in stukjes gesneden bramen aan de andere.
3. Giet de twee mengsels afwisselend in de ijsvormpjes.
4. Zet ze voor 2-3 uur in de diepvries, afhankelijk van de temperatuur.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Citroen-braambessenijs ijslolly
minutenCheesecake met Paturain Naturel, speculaasbodem en karameltopping

- Paturain Naturel 1 kuipje
- Eieren, (M-formaat) 2
- Suiker 80 g
- Bloem 1 el
- Vanille-extract 1 tl
- Speculaas 200 g
- Boter 50 g
- Suiker 100 g
- Honing 1 el
- Slagroom 75 ml
- Boter 80 g
Cheesecake met Paturain Naturel, speculaasbodem en karameltopping
30 minutenAuberginekaviaar met Paturain Naturel en sesamzaadjes

- kleine aubergines 4
- knoflook (fijngehakt) 1 teentje
- biologische limoen 1
- sesamolie 5 cl
- sojasaus 1 eetlepel
- geroosterde sesamzaadjes 60 g
- verse koriander 1 bosje
- heel toastbrood 1
Auberginekaviaar met Paturain Naturel en sesamzaadjes
30 minutenTrio van zoet hartige boterhammen met Paturain Naturel

- rond brood 1 (400g)
- kersen 100 g
- rode ui 1 (100g)
- verbrijzelde pistachenoten 2 eetlepels (40g)
- balsamicoazijn 1 theelepel (10g)
- honing 1 theelepel
- tomaat 1 (130g)
- aardbeien 6 (60g)
- olijfolie 2 eetlepels (30g)
- basilicum 4 blaadjes (20g)
- peper 20 g
- abrikozen 4 (200g)
- pesto 4 eetlepels (50g)
- pijnboompitten 2 theelepels (15g)
Trio van zoet hartige boterhammen met Paturain Naturel
30 minutenHartige wafels met prei en Paturain Naturel

Hartige wafels met prei en Paturain Naturel
30 minutenConchiglioni gevuld met spinazie, champignons en Paturain Naturel

- verse spinazie 400 g
- butternut of gewone pompoen 250 g
- conchiglioni 200 g
- champignons 200 g
- sjalot 1 (25g)
- straaltje olie 1 (5g)
Conchiglioni gevuld met spinazie, champignons en Paturain Naturel
10 minutenTrio van smeerpasta met Paturain Naturel

Trio van smeerpasta met Paturain Naturel
10 minutenBanana bread met bosbessen en Paturain Naturel

- heel rijpe bananen 2 (160g)
- bosbessen 100 g
- eieren 2 (93g)
- melk 5 cl (53g)
- gesmolten boter 53 g
- fijne kristalsuiker 33 g
- bakpoeder 1 zakje (27g)
- Paturain Naturel 133 g
- fijne poedersuiker 2 eetlepels (20g)
- geraspte citroenschil (het liefst bio) 2
Banana bread met bosbessen en Paturain Naturel
80 minutenGranolataartje met lentefruit en Paturain Naturel

- pompelmoes 1 (266g)
- kiwi 1 (67g)
- havervlokken 67 g
- kwark 67 g
- fijne kristalsuiker 33 g
- boter 17 g
- honing 17 g
Granolataartje met lentefruit en Paturain Naturel
30 minutenTrio van brooddiertjes met Paturain Naturel

- volkorentoastbrood 4 sneetjes (80g)
- mandarijntje 1 (90g)
- banaan 9 schijfjes (133g)
- kiwi 1 plakje (133g)
- driehoekje dat je uit een plakje appel snijdt 1 (200g)
- chocolade 8 kleine stukjes (40g)
- amandelen 53 g (53g)