I Love Cheese NL

Laatste recept

Broodbeleg van erwtjes en verse Paturain roomkaas

  • min
  • Gemiddeld budget
Ontdek
Bezig met laden
20 recepten gevonden

Loofsoep en toast met Paturain Naturel roomkaas

Loofsoep en toast met Paturain Naturel roomkaas een voorgerecht Gemiddeld budget Ingrediënten
  • Paturain Naturel 225g
  • Ui 1
  • Bussel radijsjes 2
  • Lente uitjes (of bieslook) 2
  • Citroen 1
  • Zachte boter 30g
  • Bloem 1 eetlepel
  • Melk 25cl
  • Peper uit de molen een paar keer draaien
  • Espelette peper 1 snuifje
1. Was de radijsjes samen met het loof. Leg het loof en de steeltjes van de radijsjes opzij.
2. Pel en snipper de ui. Fruit hem in boter op een zacht vuurtje tot hij kleur krijgt. Bestrooi met bloem en laat al roerend enkele minuten goudbruin kleuren. Giet de melk en 20 cl water erbij. Kruid met peper en breng zachtjes aan de kook. Laat 10 minuten koken.
3. Breng een grote pan water aan de kook, voeg het radijsloof toe en blancheer 2 minuten. Giet af, doe het loof weer in de pan en mix het, samen met 50 g verse roomkaas.
4. Hak 3/4 van de radijsjes en de lente-uitjes grof met een mes. Meng met de resterende roomkaas, peper, Espelette-peper, citroensap en citroenschil. Besmeer de geroosterde sneetjes brood met het mengsel en serveer met de warme soep en de rest van de in plakjes gesneden radijsjes.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Loofsoep en toast met Paturain Naturel roomkaas

minuten

Wortel- en koraallinzensoep met verse Paturain Naturel roomkaas

Wortel- en koraallinzensoep met verse Paturain Naturel roomkaas een voorgerecht Gemiddeld budget Ingrediënten
  • 120g
  • Koraallinzen 200g
  • Middelgrote wortelen 4 (520g)
  • Ui 1 (80g)
  • Pompoenpitten enkele
  • Olijfolie 1 koffielepel
1. Pel en snipper de ui.
2. Schil de wortelen en snijd ze in plakjes.
3. Verhit de olie in een kookpan en fruit de ui 5 minuten.
4. Voeg de wortelen en koraallinzen toe.
5. Voeg water toe tot de ingrediënten ondergedompeld zijn.
6. Breng zachtjes aan de kook en laat dan nog 20 minuten, afgedekt, koken.
7. Voeg aan het einde van de kooktijd 80 g PATURAIN NATUREL® toe en mix.
8. Verdeel de soep over de kommen.
9. Meng 40 g PATURAIN NATUREL® met een beetje water tot een gladde crème.
10. Vul een spuitzak met dit mengsel en teken een spiraal. Trek met een mes lijnen vanuit het midden naar buiten toe om een spinnenweb te vormen.
11. Versier met de pompoenpitten.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Wortel- en koraallinzensoep met verse Paturain Naturel roomkaas

minuten

Citroen-braambessenijs ijslolly

Citroen-braambessenijs ijslolly een dessert Gemiddeld budget Ingrediënten
  • Paturain Naturel 300g
  • Plattekaas (kwark) 100g
  • Verse braambessen 100g
  • Lemon curd (in het rek bij de jam) 30g
1. Meng de kazen en verdeel het mengsel in twee.
2. Voeg de lemon curd toe aan de ene helft en de in stukjes gesneden bramen aan de andere.
3. Giet de twee mengsels afwisselend in de ijsvormpjes.
4. Zet ze voor 2-3 uur in de diepvries, afhankelijk van de temperatuur.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Citroen-braambessenijs ijslolly

minuten

Cheesecake met Paturain Naturel, speculaasbodem en karameltopping

Cheesecake met Paturain Naturel, speculaasbodem en karameltopping een hoofdgerecht Gemiddeld budget Ingrediënten
  • Paturain Naturel 1 kuipje
  • Eieren, (M-formaat) 2
  • Suiker 80 g
  • Bloem 1 el
  • Vanille-extract 1 tl
  • Speculaas 200 g
  • Boter 50 g
  • Suiker 100 g
  • Honing 1 el
  • Slagroom 75 ml
  • Boter 80 g
1. Mix de speculaas met de boter met behulp van een keukenrobot of blender. Verdeel deze massa in een egale laag over de bodem van een ingevette springvorm van 18-20 cm diameter. Druk goed aan tot een compacte bodem. Zet in de koelkast en verwarm de oven voor bij 160° C (th. 5-6).
2. Klop de 2 eieren met de suiker tot de massa in volume verdubbeld is. Meng er de Paturain Naturel kaas onder en klop nog even verder tot een homogene massa. Voeg de bloem en het vanille-extract toe. Giet deze mengeling in de springvorm en schuif de vorm in de voorverwarmde oven gedurende ca. 30 min.
3. Maak ondertussen de karamel. Doe de suiker in een steelpan en zet deze op middelhoog vuur. Voeg de honing toe zodra de suiker een mahoniekleur krijgt. Roer goed door en voeg vervolgens beetje bij beetje de slagroom toe. Roer nogmaals door voordat je de pan van het vuur haalt. Meng de boter door de karamel en laat afkoelen. Eventueel kun je nog een snuifje zout toevoegen, dat geeft de karamel nog meer smaak.
4. Haal de cheesecake uit de oven, laat afkoelen op een rooster en zet hem daarna in de koelkast tot gebruik. Verdeel vlak voordat je de cheesecake gaat serveren de (lauwwarme) karamel erover.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Cheesecake met Paturain Naturel, speculaasbodem en karameltopping

30 minuten

Auberginekaviaar met Paturain Naturel en sesamzaadjes

Auberginekaviaar met Paturain Naturel en sesamzaadjes een picknick Economisch Ingrediënten
  • kleine aubergines 4
  • knoflook (fijngehakt) 1 teentje
  • biologische limoen 1
  • sesamolie 5 cl
  • sojasaus 1 eetlepel
  • geroosterde sesamzaadjes 60 g
  • verse koriander 1 bosje
  • heel toastbrood 1
1. Was de aubergines en bak ze in hun geheel 25 minuten op 180 °C.
2. Doe er de rest van de sesamolie (hou 1 eetlepel apart), het sap van een halve limoen, het fijngehakte teentje knoflook, de sojasaus, de Paturain Naturel en de geroosterde sesamzaadjes bij.
3. Schep alles in een kom en voeg verse koriander en een beetje geraspte limoenschil toe.
4. Snij het toastbrood in dikke staafjes en bak die aan de 4 zijden in een koekenpan met sesamolie.
Tip: dit is ook lekker met fijngehakte pindanoten."
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Auberginekaviaar met Paturain Naturel en sesamzaadjes

30 minuten

Trio van zoet hartige boterhammen met Paturain Naturel

Trio van zoet hartige boterhammen met Paturain Naturel een picknick Economisch Ingrediënten
  • rond brood 1 (400g)
  • kersen 100 g
  • rode ui 1 (100g)
  • verbrijzelde pistachenoten 2 eetlepels (40g)
  • balsamicoazijn 1 theelepel (10g)
  • honing 1 theelepel
  • tomaat 1 (130g)
  • aardbeien 6 (60g)
  • olijfolie 2 eetlepels (30g)
  • basilicum 4 blaadjes (20g)
  • peper 20 g
  • abrikozen 4 (200g)
  • pesto 4 eetlepels (50g)
  • pijnboompitten 2 theelepels (15g)
1. Snij het brood in 12 sneetjes. Besmeer 8 sneetjes met Paturain Naturel en 4 sneetjes met pesto.
2. Kook de kersen 10 minuten in een koekenpan met de honing en de balsamicoazijn. Verdeel ze over vier sneetjes brood met Paturain Naturel, gevolgd door de fijngehakte ui en de pistachenoten.
3. Vermeng de in blokjes gesneden aardbeien en tomaat. Voeg het fijngehakte basilicum en een straaltje olijfolie toe. Verdeel deze bereiding over de 4 laatste sneetjes met St Môret.
4. Snij de abrikozen in plakjes en verdeel die over de boterhammen met pesto. Voeg de pijnboompitten en de rest van de in blokjes gesneden Paturain Naturel toe. Smakelijk!
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Trio van zoet hartige boterhammen met Paturain Naturel

30 minuten

Hartige wafels met prei en Paturain Naturel

Hartige wafels met prei en Paturain Naturel een hoofdgerecht Gemiddeld budget Ingrediënten
  • bloem 250 g
  • bakpoeder 1 zakje
  • natriumcarbonaat 1 theelepel
  • zout 1 theelepel
  • suiker 1 theelepel
  • eieren 2
  • yoghurt 1 (125g)
  • melk 125 ml
  • olie 1 eetlepel
  • geraspte comtékaas 100 g
  • prei 1
  • peper 1 draai aan de molen
1. Was de prei. Scheid het groen van het wit. Hak het groene deel fijn en snij het wit in ringetjes. Bak de groene prei 5 minuten op laag vuur in wat olie. Schep uit de pan. Bak het preiwit in hetzelfde bakvet 10 minuten op laag vuur.
2. Vermeng de bloem, het bakpoeder, het bicarbonaat, de suiker en het zout in een kom. Vermeng in een andere kom 125 g Paturain Naturel, de yoghurt, de eieren, de melk en de olie. Schep de bloem onder dit mengsel. Doe er het groen van de prei, de geraspte kaas en peper bij.
3. Bak de wafels in een wafelijzer.
4. Om te serveren: leg een wafel op een bord, schep er 10 g St Môret en enkele preiringen op, leg er een tweede wafel op, dan weer 10 g Paturain Naturel, en werk af met enkele preiringen. Dit is ook lekker met in de pan gebakken kwarteleitjes.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Hartige wafels met prei en Paturain Naturel

30 minuten

Conchiglioni gevuld met spinazie, champignons en Paturain Naturel

Conchiglioni gevuld met spinazie, champignons en Paturain Naturel een begeleiding Economisch Ingrediënten
  • verse spinazie 400 g
  • butternut of gewone pompoen 250 g
  • conchiglioni 200 g
  • champignons 200 g
  • sjalot 1 (25g)
  • straaltje olie 1 (5g)
1. Schil de pompoen en snij in blokjes.
2. Pel de sjalot en hak fijn.
3. Verhit wat olie in een pan en fruit de pompoenblokjes en de sjalot.
4. Zet de pompoenblokjes onder water en laat 15-20 minuten koken.
5. Giet af en mix tot een dikke saus. Voeg zo nodig wat kookvocht toe.
6. Kook de deegwaren in ruim water.
7. Was de spinazieblaadjes en hak de champignons fijn.
8. Verhit wat olie in een pan en bak de spinazie en de champignons 10 minuten.
9. Doe er de Paturain Naturel bij en vermeng goed.
10. Schep de pompoensaus op de bodem van een ovenschotel.
11. Verdeel de bereiding van spinazie en champignons over de deegwaren en schik ze in de ovenschotel.
12. Schuif voor 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180 °C.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Conchiglioni gevuld met spinazie, champignons en Paturain Naturel

10 minuten

Trio van smeerpasta met Paturain Naturel

Trio van smeerpasta met Paturain Naturel een begeleiding Gemiddeld budget Ingrediënten
  • Paturain Naturel 40 g
  • worrtelen 300 g
  • citroensap 1 eetlepel (5g)
  • komijn ½ theelepel (2g)
  • Smeerpasta van broccoli, cashewnoten en Paturain Naturel
  • Paturain Naturel 40 g
  • broccoli 300 g
  • cashewnoten 50 g
  • Smeerpasta van rode biet en Paturain Naturel
  • Paturain Naturel 80 g
  • gekookte rode biet 250 g
  • knoflook 2 teentjes (10g)
1. Schil de wortelen en snij ze in schijfjes.
2. Kook de wortelen 10 minuten in kokend water.
3. Giet af, laat afkoelen en prak met een vork.
4. Doe er de Paturain Naturel®, de komijn en het citroensap bij.
5. Kook de broccoli 5 minuten in kokend water.
6. Giet goed af en laat afkoelen.
7. Doe de broccoli, de cashewnoten en de Paturain Naturel in een keukenrobot en mix.
8. Pel de teentjes knoflook en verwijder de groene kiem.
9. Mix de rode biet met de Paturain Naturel en de knoflook.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Trio van smeerpasta met Paturain Naturel

10 minuten

Banana bread met bosbessen en Paturain Naturel

Banana bread met bosbessen en Paturain Naturel een toetje Gemiddeld budget Ingrediënten
  • heel rijpe bananen 2 (160g)
  • bosbessen 100 g
  • eieren 2 (93g)
  • melk 5 cl (53g)
  • gesmolten boter 53 g
  • fijne kristalsuiker 33 g
  • bakpoeder 1 zakje (27g)
  • Paturain Naturel 133 g
  • fijne poedersuiker 2 eetlepels (20g)
  • geraspte citroenschil (het liefst bio) 2
1. Doe de bloem en het bakpoeder in een kom.
2. Voeg de eieren, de melk en de gesmolten boter toe. Klop de bereiding tot een glad mengsel.
3. Pel de bananen en prak ze met een vork. Schep ze met een spatel onder het deeg. Doe er de bosbessen bij.
4. Giet het deeg in een cakevorm.
5. Schuif voor 60 tot 70 minuten in een voorverwarmde oven van 180 °C. Prik met de punt van een mes in de cake. Als de punt er droog weer uitkomt, is de cake gaar.
6. Laat volledig afkoelen en haal uit de vorm.
7. Vermeng de Paturain Naturel met de poedersuiker en de geraspte citroenschil.
8. Snij de cake in twee en bestrijk over de hele lengte met Paturain Naturel. Sluit de cake en dien op. Bewaar restjes van deze lekkernij in de koelkast.


Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Banana bread met bosbessen en Paturain Naturel

80 minuten

Granolataartje met lentefruit en Paturain Naturel

Granolataartje met lentefruit en Paturain Naturel een toetje Economisch Ingrediënten
  • pompelmoes 1 (266g)
  • kiwi 1 (67g)
  • havervlokken 67 g
  • kwark 67 g
  • fijne kristalsuiker 33 g
  • boter 17 g
  • honing 17 g
1. Laat de boter op laag vuur smelten met de honing.
2. Roer er de havervlokken onder.
3. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
4. Schep er 1 flinke eetlepel van het mengsel van haver/honing/boter in een ronde vorm op. Maak plat met de achterkant van een lepel. Herhaal met de rest van de bereiding.
5. Schuif voor 10 minuten in een voorverwarmde oven van 180 °C. De havervlokken moeten goudkleurig zijn.
6. Laat afkoelen en plaats 2 uur in de koelkast.
7. Klop de Paturain Naturel met een garde onder de kwark en de suiker.
8. Schil de kiwi en snij hem in kleine blokjes.
9. Schil de pompelmoes, verwijder de witte vliesjes en haal de partjes uit elkaar door het mes tussen de vliesjes te steken. Snij de partjes in twee.
10. Schep vlak voor het serveren de bereiding met Paturain Naturel en dan de fruitblokjes op de granola. Smakelijk!
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Granolataartje met lentefruit en Paturain Naturel

30 minuten

Trio van brooddiertjes met Paturain Naturel

Trio van brooddiertjes met Paturain Naturel een snack Economisch Ingrediënten
  • volkorentoastbrood 4 sneetjes (80g)
  • mandarijntje 1 (90g)
  • banaan 9 schijfjes (133g)
  • kiwi 1 plakje (133g)
  • driehoekje dat je uit een plakje appel snijdt 1 (200g)
  • chocolade 8 kleine stukjes (40g)
  • amandelen 53 g (53g)
1. Smeer de Paturain Naturel in een cirkel op het eerste sneetje.
2. Leg 2 schijfjes banaan op de bovenrand van het brood, en één schijfje in het midden.
3. Leg 2 stukjes chocolade boven de neus en één stukje op de neus.
4. Bestrijk het tweede sneetje brood volledig met Paturain Naturel.
5. Snij één schijfje banaan in twee en leg die helften op een hoekje van het brood, in een omgekeerde halve cirkel, om een vissenstaart te maken.
6. Leg op de tegenoverstaande hoek een schijfje banaan met daarop een stukje chocolade. Dit is het oog.
7. Verdeel de partjes van de mandarijn over het midden van de boterham om de schubben van de vis te vormen.
8. Bestrijk ook het derde sneetje brood volledig met Paturain Naturel.
9. Leg er 2 schijfjes banaan met daarop 2 stukjes chocolade op. Dit zijn de ogen.
10. Leg vlak daaronder het driehoekje van appel. Dit is de snavel.
11. Snij het schijfje kiwi in twee en leg die links en rechts. Dit zijn de vleugels. De rechte rand van de halve cirkels wijst naar buiten.
12. Snij elke amandel in de dikte door en leg ze op het lichaam van de uil.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Trio van brooddiertjes met Paturain Naturel

30 minuten

Smoothie bowl met peer, kiwi en Paturain Naturel

Smoothie bowl met peer, kiwi en Paturain Naturel een begeleiding Gemiddeld budget Ingrediënten
  • conference-peren 8 (960)
  • kiwi's 6 (600g)
  • honing (optioneel)
  • Voor de afwerking:
  • kiwi 2 (200g)
  • granola 4 eetlepels (60g)
  • chiazaad 2 theelepel (10g)
1. Schil de peren en de 3 kiwi's. Snij ze in stukjes.
2. Mix het fruit met de Paturain Naturel.
3. Schep in kommetjes.
4. Schil de laatste kiwi en snij in twee. Snij nu in halve plakjes.
5. Versier de kommetjes met de halve plakjes kiwi en de granola. Bestrooi met chiazaad.
6. Dien meteen op.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Smoothie bowl met peer, kiwi en Paturain Naturel

10 minuten

Hartig-zoete cheesecake met Paturain Naturel en gedroogd fruit

Hartig-zoete cheesecake met Paturain Naturel en gedroogd fruit een hoofdgerecht Economisch Ingrediënten
  • Room met 40% VG 15 cl
  • Medjoul-dadels 200 g
  • Notenmix naar keuze (amandelen, hazelnoten, pecannoten, cashewnoten enz.) 150 g
  • Gelatine 2 blaadjes
  • Olijfolie 0.5 eetlepel(s)
  • Snufje zout 1
  • Garnituur naar keuze: komkommer, noten, zongedroogde tomaatjes enz.
1. Zet de dadels onder kokend water en laat staan. Week de gelatine in koud water.
2. Vet de ovenschaal in met wat olie. Leg er een bakring (of het uitneembare deel van een springvorm) van 18 cm doorsnede in en bekleed de wanden met een strook bakpapier.
3. Vermaal de noten in de keukenrobot tot kruimels (maar geen poeder). Schep er 4 eetlepels van op de bodem van de ring.
4. Laat de dadels uitlekken, ontpit ze en doe ze bij de rest van de noten in de keukenrobot. Voeg het zout toe en mix tot je een mooi maar niet te fijn mengsel hebt. Druk in een regelmatige laag aan op de bodem van de vorm.
5. Knijp de gelatineblaadjes uit, leg ze in een steelpannetje en doe er 2 eetlepels room bij. Verwarm zachtjes en neem van het vuur zodra de blaadjes zijn gesmolten. Doe er de inhoud van een kuipje Paturain Naturel bij en vermeng goed. Giet in een grote kom en voeg de kaas uit de twee andere kuipjes toe. Vermeng voorzichtig met de klopper.
6. Klop de 15 cl room op tot redelijk stevige slagroom. Doe die bij de Paturain Naturel en vermeng voorzichtig met de klopper. Giet in de vorm, dek af en laat 12 uur opstijven in de koelkast.
7. Haal de cheesecake uit de vorm en garneer naar smaak met blokjes komkommer, fijngehakte noten, fijngehakte zongedroogde tomaatjes enz. Ideaal voor een brunch of buffet, of als voorgerecht met een beetje sla!
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Hartig-zoete cheesecake met Paturain Naturel en gedroogd fruit

30 minuten

Fijne taart met wintergroenten en Paturain Naturel

Fijne taart met wintergroenten en Paturain Naturel een hoofdgerecht Gemiddeld budget Ingrediënten
  • Paturain Naturel 150 g
  • Heel zachte boter 100 g
  • Bloem 250 g
  • Zout 1 flinke snuif
  • Voor de vulling
  • Paturain Naturel 100 g
  • Blauwschimmelkaas 50 g
  • Rode ui 1
  • Tijm 2 tl
  • Rauwe bieten 2 kleine
  • Zoete aardappel 1 kleine
  • Pastinaak 1
  • Eigeel 1
  • Zout en peper
1. Maak eerst het deeg: vermeng de boter, de Paturain Naturel en het zout.
Doe er de bloem bij en maak een bol van het deeg. Leg het 1 uur in de koelkast.
2. Rol het deeg uit op een bakplaat beleed met bakpapier.
3. Pel de ui, hak fijn en vermeng met de Paturain Naturel, de blauwschimmelkaas en de helft van de tijm. Breng op smaak met zout en peper. Strijk deze bereiding uit over de taartbodem maar laat een rand van 5 cm.
4. Snij alle groenten in dunne schijfjes en leg die in cirkels op het deeg. Bestrooi met de rest van de tijm. Strijk de deegranden in met losgeklopt eigeel.
5. Zet 45 minuten in een oven van 180 °C. Dien op met een groene sla met walnoten.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Fijne taart met wintergroenten en Paturain Naturel

30 minuten

Smoothiebowl met bosbessen en Paturain Naturel

Smoothiebowl met bosbessen en Paturain Naturel een snack Economisch Ingrediënten
  • Bosbessen 150 g
  • Banaan 1 (120 g)
  • Honing (optioneel) 30 g
  • Voor de garnering
  • Banaan 1 (120 g)
  • Granola 2 eetlepels (30 g)
  • Gehakte amandelen 6 (30 g)
1. Meng de bosbessen met de banaan en de Paturain Naturel.
2. Proef en voeg eventueel een beetje honing toe.
3. Serveer in kommetjes en versier naar smaak (banaan, amandelen, granola…).
4. Om meteen op te eten.
5. Tip: Gebruik in de winter bevroren bosbessen!
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Smoothiebowl met bosbessen en Paturain Naturel

30 minuten