I Love Cheese NL

Laatste recept

Broodbeleg van erwtjes en verse Paturain roomkaas

  • min
  • Gemiddeld budget
Ontdek
Bezig met laden
173 recepten gevonden

Broodbeleg van erwtjes en verse Paturain roomkaas

Broodbeleg van erwtjes en verse Paturain roomkaas een snack Gemiddeld budget Ingrediënten
  • Paturain Naturel Light 150g
  • Sandwichbrood 16 sneetjes (680g)
  • Veelkleurige kerstomaten 150g
  • Erwtjes 150g
  • Muntblaadjes 10 (30g)
1. Breng een pan water aan de kook en voeg de erwten toe. Laat 5 minuten koken. Giet af en laat afkoelen.
2. Mix de erwten met 75 g smeerkaas en de muntblaadjes. Zet het mengsel een uur in de koelkast.
3. Snijd de kerstomaten in plakjes.
4. Verwijder de korsten van de sneetjes sandwichbrood. Besmeer de helft van de sneetjes met de overgebleven kaas.
5. Doe de erwtencrème er bovenop, gevolgd door de plakjes tomaat.
6. Leg de boterhammen op elkaar. Eet smakelijk!
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Broodbeleg van erwtjes en verse Paturain roomkaas

minuten

Loofsoep en toast met Paturain Naturel roomkaas

Loofsoep en toast met Paturain Naturel roomkaas een voorgerecht Gemiddeld budget Ingrediënten
  • Paturain Naturel 225g
  • Ui 1
  • Bussel radijsjes 2
  • Lente uitjes (of bieslook) 2
  • Citroen 1
  • Zachte boter 30g
  • Bloem 1 eetlepel
  • Melk 25cl
  • Peper uit de molen een paar keer draaien
  • Espelette peper 1 snuifje
1. Was de radijsjes samen met het loof. Leg het loof en de steeltjes van de radijsjes opzij.
2. Pel en snipper de ui. Fruit hem in boter op een zacht vuurtje tot hij kleur krijgt. Bestrooi met bloem en laat al roerend enkele minuten goudbruin kleuren. Giet de melk en 20 cl water erbij. Kruid met peper en breng zachtjes aan de kook. Laat 10 minuten koken.
3. Breng een grote pan water aan de kook, voeg het radijsloof toe en blancheer 2 minuten. Giet af, doe het loof weer in de pan en mix het, samen met 50 g verse roomkaas.
4. Hak 3/4 van de radijsjes en de lente-uitjes grof met een mes. Meng met de resterende roomkaas, peper, Espelette-peper, citroensap en citroenschil. Besmeer de geroosterde sneetjes brood met het mengsel en serveer met de warme soep en de rest van de in plakjes gesneden radijsjes.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Loofsoep en toast met Paturain Naturel roomkaas

minuten

Wortel- en koraallinzensoep met verse Paturain Naturel roomkaas

Wortel- en koraallinzensoep met verse Paturain Naturel roomkaas een voorgerecht Gemiddeld budget Ingrediënten
  • 120g
  • Koraallinzen 200g
  • Middelgrote wortelen 4 (520g)
  • Ui 1 (80g)
  • Pompoenpitten enkele
  • Olijfolie 1 koffielepel
1. Pel en snipper de ui.
2. Schil de wortelen en snijd ze in plakjes.
3. Verhit de olie in een kookpan en fruit de ui 5 minuten.
4. Voeg de wortelen en koraallinzen toe.
5. Voeg water toe tot de ingrediënten ondergedompeld zijn.
6. Breng zachtjes aan de kook en laat dan nog 20 minuten, afgedekt, koken.
7. Voeg aan het einde van de kooktijd 80 g PATURAIN NATUREL® toe en mix.
8. Verdeel de soep over de kommen.
9. Meng 40 g PATURAIN NATUREL® met een beetje water tot een gladde crème.
10. Vul een spuitzak met dit mengsel en teken een spiraal. Trek met een mes lijnen vanuit het midden naar buiten toe om een spinnenweb te vormen.
11. Versier met de pompoenpitten.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Wortel- en koraallinzensoep met verse Paturain Naturel roomkaas

minuten

Citroen-braambessenijs ijslolly

Citroen-braambessenijs ijslolly een dessert Gemiddeld budget Ingrediënten
  • Paturain Naturel 300g
  • Plattekaas (kwark) 100g
  • Verse braambessen 100g
  • Lemon curd (in het rek bij de jam) 30g
1. Meng de kazen en verdeel het mengsel in twee.
2. Voeg de lemon curd toe aan de ene helft en de in stukjes gesneden bramen aan de andere.
3. Giet de twee mengsels afwisselend in de ijsvormpjes.
4. Zet ze voor 2-3 uur in de diepvries, afhankelijk van de temperatuur.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Citroen-braambessenijs ijslolly

minuten

Paturain Borrel

Paturain Borrel een aperitief Economisch Ingrediënten
  • Een pot Paturain
  • Seizoensgroenten: wortel, pastinaak of zoete aardappelen
  • Broodstengels
  • Blini’s
  • Gerookte zalm
  • Takjes bieslook
  • Suggestie: olijven, uitjes, augurken, gedroogd fruit
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Paturain Borrel

30 min minuten

Blini’s met groentepickles en plantaardige spread

Blini’s met groentepickles en plantaardige spread een aperitief Economisch Ingrediënten
  • 100 % plantaardige Paturain 50 g
  • Blini’s 10
  • Wortel 0,33
  • Rode ui 0,33
  • Verse citroentijm 1 sneetjes
  • Wijnazijn 5 eetlepels
1. Schil de wortel en pel de ui.
2. Snijd de wortel in juliennereepjes en de ui in dunne plakjes.
3. Doe de wortel, ui, azijn en 2 el water in een steelpan.
4. Laat opwarmen. Zet het vuur uit zodra het water begint te koken en laat 20 minuten marineren in de hete azijn.
5. Giet de groenten af.
6. Verwarm de blini's in een pan met antiaanbaklaag.
7. Smeer Paturain op de blini's.
8. Verdeel de pickles over de Paturain. Werk af met tijm.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Blini’s met groentepickles en plantaardige spread

max 10 tot 30 min minuten

Pizza bianca met rucola en groentespread

Pizza bianca met rucola en groentespread een hoofdgerecht Economisch Ingrediënten
  • Paturain 100 % plantaardig 60 g
  • Gemarineerde artisjokken 247 g
  • Pizzadeeg 150 g
  • Mozzarella 100 g
  • Bloem 1 handvol (15g)
  • Olijfolie 1 scheutje (15g)
  • Pijnboompitten 1 handvol (12g)
  • Rucola 1 handvol (10g)
  • Kappers met steeltje 8
  • Peper 1 draai van de molen (3g)
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Rol het pizzadeeg met een beetje bloem uit tot een cirkel met behulp van een deegroller.
3. Laat de artisjokken uitlekken.
4. Verdeel de mozzarella, artisjokken en pijnboompitten over het deeg.
5. Bak 12 minuten in de oven.
6. Haal uit de oven en schik de 100% plantaardige spread in 8 kleine hoopjes op de pizza, samen met de rucola en de kappertjes.
7. Besprenkel met wat olijfolie en kruid met peper.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Pizza bianca met rucola en groentespread

max 10 tot 30 min minuten

Eenvoudige risotto met Paturain Cuisine en paddenstoelen

Eenvoudige risotto met Paturain Cuisine en paddenstoelen een hoofdgerecht Gemiddeld budget Ingrediënten
  • Paddenstoelen (naar keuze) 500 g
  • Sjalot 1 grote
  • Knoflook 1 teentje
  • Platte peterselie 6 takjes
  • Citroen 0.5
  • Hazelnoten 2 eetlepels
  • Risottorijst (arborio of carnaroli) 300 g
  • Droge witte wijn 20 cl
  • Olijfolie 4 eetlepels
  • Kippenbouillonblokjes, vetvrij 2
  • Peper en zout
1. Fruit de fijngehakte sjalot en het geperste knoflookteentje in een braadpan op een laag vuur met 2 eetlepels olijfolie. Voeg na 5 min. de rijst toe en roer 2 min. Giet de witte wijn erbij, laat 1 minuut sudderen, voeg dan 70 cl heet water en de verkruimelde bouillonblokjes toe. Breng aan de kook, dek af en laat 18 minuten sudderen met het deksel een beetje open.
2. Maak ondertussen de paddenstoelen schoon en snijd ze in stukjes of reepjes. Bak ze op een hoog vuur in een grote braadpan met 2 eetlepels olijfolie en een scheutje citroensap. Kruid met peper en zout en voeg de gehakte peterselie toe zodra ze goudbruin kleuren.
3. Voeg de Paturain Cuisine toe aan de pan met de rijst, neem ze van het vuur en zet het deksel erop. Laat 2 min rusten. Goed omroeren en op smaak brengen.
4. Serveer de risotto in diepe borden en schik de paddenstoelen erop, samen met de grof gehakte hazelnoten. Tast meteen toe: een risotto mag niet te lang blijven staan!
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Eenvoudige risotto met Paturain Cuisine en paddenstoelen

30 minuten

Velouté van zoete aardappelen met prei en Paturain Cuisine

Velouté van zoete aardappelen met prei en Paturain Cuisine een voorgerecht Economisch Ingrediënten
  • Zoete aardappelen 800 g
  • Prei 2
  • Eetlepels olijfolie 2
  • Kippenbouillonblokjes, vetvrij 2
  • Peper en zout
1. Snijd de prei in dunne plakjes en doe ze in een pan. Voeg de geschilde en in stukken gesneden zoete aardappelen toe, vervolgens 1 liter water en de bouillonblokjes. Breng aan de kook en laat 20 minuten sudderen.
2. Laat 5 minuten rusten en voeg dan de olijfolie en de Paturain Cuisine toe. Mix langdurig tot een gladde soep (voeg een beetje warm water toe als ze te dik is naar je smaak). Bijkruiden en warm serveren, met brood.
3. Tip: aarzel niet om je soep te "pimpen" met enkele favoriete ingrediënten: een balletje Paturain Cuisine, gebakken spekjes, zaden, gehakte verse kruiden enz.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Velouté van zoete aardappelen met prei en Paturain Cuisine

30 minuten

Cheesecake met Paturain Naturel, speculaasbodem en karameltopping

Cheesecake met Paturain Naturel, speculaasbodem en karameltopping een hoofdgerecht Gemiddeld budget Ingrediënten
  • Paturain Naturel 1 kuipje
  • Eieren, (M-formaat) 2
  • Suiker 80 g
  • Bloem 1 el
  • Vanille-extract 1 tl
  • Speculaas 200 g
  • Boter 50 g
  • Suiker 100 g
  • Honing 1 el
  • Slagroom 75 ml
  • Boter 80 g
1. Mix de speculaas met de boter met behulp van een keukenrobot of blender. Verdeel deze massa in een egale laag over de bodem van een ingevette springvorm van 18-20 cm diameter. Druk goed aan tot een compacte bodem. Zet in de koelkast en verwarm de oven voor bij 160° C (th. 5-6).
2. Klop de 2 eieren met de suiker tot de massa in volume verdubbeld is. Meng er de Paturain Naturel kaas onder en klop nog even verder tot een homogene massa. Voeg de bloem en het vanille-extract toe. Giet deze mengeling in de springvorm en schuif de vorm in de voorverwarmde oven gedurende ca. 30 min.
3. Maak ondertussen de karamel. Doe de suiker in een steelpan en zet deze op middelhoog vuur. Voeg de honing toe zodra de suiker een mahoniekleur krijgt. Roer goed door en voeg vervolgens beetje bij beetje de slagroom toe. Roer nogmaals door voordat je de pan van het vuur haalt. Meng de boter door de karamel en laat afkoelen. Eventueel kun je nog een snuifje zout toevoegen, dat geeft de karamel nog meer smaak.
4. Haal de cheesecake uit de oven, laat afkoelen op een rooster en zet hem daarna in de koelkast tot gebruik. Verdeel vlak voordat je de cheesecake gaat serveren de (lauwwarme) karamel erover.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Cheesecake met Paturain Naturel, speculaasbodem en karameltopping

30 minuten

Auberginekaviaar met Paturain Naturel en sesamzaadjes

Auberginekaviaar met Paturain Naturel en sesamzaadjes een picknick Economisch Ingrediënten
  • kleine aubergines 4
  • knoflook (fijngehakt) 1 teentje
  • biologische limoen 1
  • sesamolie 5 cl
  • sojasaus 1 eetlepel
  • geroosterde sesamzaadjes 60 g
  • verse koriander 1 bosje
  • heel toastbrood 1
1. Was de aubergines en bak ze in hun geheel 25 minuten op 180 °C.
2. Doe er de rest van de sesamolie (hou 1 eetlepel apart), het sap van een halve limoen, het fijngehakte teentje knoflook, de sojasaus, de Paturain Naturel en de geroosterde sesamzaadjes bij.
3. Schep alles in een kom en voeg verse koriander en een beetje geraspte limoenschil toe.
4. Snij het toastbrood in dikke staafjes en bak die aan de 4 zijden in een koekenpan met sesamolie.
Tip: dit is ook lekker met fijngehakte pindanoten."
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Auberginekaviaar met Paturain Naturel en sesamzaadjes

30 minuten

Trio van zoet hartige boterhammen met Paturain Naturel

Trio van zoet hartige boterhammen met Paturain Naturel een picknick Economisch Ingrediënten
  • rond brood 1 (400g)
  • kersen 100 g
  • rode ui 1 (100g)
  • verbrijzelde pistachenoten 2 eetlepels (40g)
  • balsamicoazijn 1 theelepel (10g)
  • honing 1 theelepel
  • tomaat 1 (130g)
  • aardbeien 6 (60g)
  • olijfolie 2 eetlepels (30g)
  • basilicum 4 blaadjes (20g)
  • peper 20 g
  • abrikozen 4 (200g)
  • pesto 4 eetlepels (50g)
  • pijnboompitten 2 theelepels (15g)
1. Snij het brood in 12 sneetjes. Besmeer 8 sneetjes met Paturain Naturel en 4 sneetjes met pesto.
2. Kook de kersen 10 minuten in een koekenpan met de honing en de balsamicoazijn. Verdeel ze over vier sneetjes brood met Paturain Naturel, gevolgd door de fijngehakte ui en de pistachenoten.
3. Vermeng de in blokjes gesneden aardbeien en tomaat. Voeg het fijngehakte basilicum en een straaltje olijfolie toe. Verdeel deze bereiding over de 4 laatste sneetjes met St Môret.
4. Snij de abrikozen in plakjes en verdeel die over de boterhammen met pesto. Voeg de pijnboompitten en de rest van de in blokjes gesneden Paturain Naturel toe. Smakelijk!
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Trio van zoet hartige boterhammen met Paturain Naturel

30 minuten

Hartige wafels met prei en Paturain Naturel

Hartige wafels met prei en Paturain Naturel een hoofdgerecht Gemiddeld budget Ingrediënten
  • bloem 250 g
  • bakpoeder 1 zakje
  • natriumcarbonaat 1 theelepel
  • zout 1 theelepel
  • suiker 1 theelepel
  • eieren 2
  • yoghurt 1 (125g)
  • melk 125 ml
  • olie 1 eetlepel
  • geraspte comtékaas 100 g
  • prei 1
  • peper 1 draai aan de molen
1. Was de prei. Scheid het groen van het wit. Hak het groene deel fijn en snij het wit in ringetjes. Bak de groene prei 5 minuten op laag vuur in wat olie. Schep uit de pan. Bak het preiwit in hetzelfde bakvet 10 minuten op laag vuur.
2. Vermeng de bloem, het bakpoeder, het bicarbonaat, de suiker en het zout in een kom. Vermeng in een andere kom 125 g Paturain Naturel, de yoghurt, de eieren, de melk en de olie. Schep de bloem onder dit mengsel. Doe er het groen van de prei, de geraspte kaas en peper bij.
3. Bak de wafels in een wafelijzer.
4. Om te serveren: leg een wafel op een bord, schep er 10 g St Môret en enkele preiringen op, leg er een tweede wafel op, dan weer 10 g Paturain Naturel, en werk af met enkele preiringen. Dit is ook lekker met in de pan gebakken kwarteleitjes.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Hartige wafels met prei en Paturain Naturel

30 minuten

Conchiglioni gevuld met spinazie, champignons en Paturain Naturel

Conchiglioni gevuld met spinazie, champignons en Paturain Naturel een begeleiding Economisch Ingrediënten
  • verse spinazie 400 g
  • butternut of gewone pompoen 250 g
  • conchiglioni 200 g
  • champignons 200 g
  • sjalot 1 (25g)
  • straaltje olie 1 (5g)
1. Schil de pompoen en snij in blokjes.
2. Pel de sjalot en hak fijn.
3. Verhit wat olie in een pan en fruit de pompoenblokjes en de sjalot.
4. Zet de pompoenblokjes onder water en laat 15-20 minuten koken.
5. Giet af en mix tot een dikke saus. Voeg zo nodig wat kookvocht toe.
6. Kook de deegwaren in ruim water.
7. Was de spinazieblaadjes en hak de champignons fijn.
8. Verhit wat olie in een pan en bak de spinazie en de champignons 10 minuten.
9. Doe er de Paturain Naturel bij en vermeng goed.
10. Schep de pompoensaus op de bodem van een ovenschotel.
11. Verdeel de bereiding van spinazie en champignons over de deegwaren en schik ze in de ovenschotel.
12. Schuif voor 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180 °C.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Conchiglioni gevuld met spinazie, champignons en Paturain Naturel

10 minuten

Trio van smeerpasta met Paturain Naturel

Trio van smeerpasta met Paturain Naturel een begeleiding Gemiddeld budget Ingrediënten
  • Paturain Naturel 40 g
  • worrtelen 300 g
  • citroensap 1 eetlepel (5g)
  • komijn ½ theelepel (2g)
  • Smeerpasta van broccoli, cashewnoten en Paturain Naturel
  • Paturain Naturel 40 g
  • broccoli 300 g
  • cashewnoten 50 g
  • Smeerpasta van rode biet en Paturain Naturel
  • Paturain Naturel 80 g
  • gekookte rode biet 250 g
  • knoflook 2 teentjes (10g)
1. Schil de wortelen en snij ze in schijfjes.
2. Kook de wortelen 10 minuten in kokend water.
3. Giet af, laat afkoelen en prak met een vork.
4. Doe er de Paturain Naturel®, de komijn en het citroensap bij.
5. Kook de broccoli 5 minuten in kokend water.
6. Giet goed af en laat afkoelen.
7. Doe de broccoli, de cashewnoten en de Paturain Naturel in een keukenrobot en mix.
8. Pel de teentjes knoflook en verwijder de groene kiem.
9. Mix de rode biet met de Paturain Naturel en de knoflook.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Trio van smeerpasta met Paturain Naturel

10 minuten

Banana bread met bosbessen en Paturain Naturel

Banana bread met bosbessen en Paturain Naturel een toetje Gemiddeld budget Ingrediënten
  • heel rijpe bananen 2 (160g)
  • bosbessen 100 g
  • eieren 2 (93g)
  • melk 5 cl (53g)
  • gesmolten boter 53 g
  • fijne kristalsuiker 33 g
  • bakpoeder 1 zakje (27g)
  • Paturain Naturel 133 g
  • fijne poedersuiker 2 eetlepels (20g)
  • geraspte citroenschil (het liefst bio) 2
1. Doe de bloem en het bakpoeder in een kom.
2. Voeg de eieren, de melk en de gesmolten boter toe. Klop de bereiding tot een glad mengsel.
3. Pel de bananen en prak ze met een vork. Schep ze met een spatel onder het deeg. Doe er de bosbessen bij.
4. Giet het deeg in een cakevorm.
5. Schuif voor 60 tot 70 minuten in een voorverwarmde oven van 180 °C. Prik met de punt van een mes in de cake. Als de punt er droog weer uitkomt, is de cake gaar.
6. Laat volledig afkoelen en haal uit de vorm.
7. Vermeng de Paturain Naturel met de poedersuiker en de geraspte citroenschil.
8. Snij de cake in twee en bestrijk over de hele lengte met Paturain Naturel. Sluit de cake en dien op. Bewaar restjes van deze lekkernij in de koelkast.


Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Banana bread met bosbessen en Paturain Naturel

80 minuten