Bezig met laden
174 recepten gevonden
Vegan zalmbonbons gevuld met Paturain door bonusvegan
Jessica DE LOOR een aperitief Gemiddeld budget Ingrediënten- Pakje plantaardige gerookte zalm 1
- Pot Paturain 100% Vegan 1
- Avocado 1
- Handje rucola/veldsla mix 1
2. Leg de plakjes vegan zalm in het kommetje en laat ze over de rand hangen.
3. Vul het kommetje met een royale portie vegan Paturain.
4. Vouw de overhangende plakjes zalm dicht over de vulling.
5. Vouw het huishoudfolie er strak omheen en druk zachtjes aan zodat de bonbon steviger wordt.
6. Plaats wat rucola of veldsla op een feestelijk bordje en leg de zalmbonbon erop.
7. Snijd de avocado in dunne plakjes en leg deze bovenop de bonbon.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Vegan zalmbonbons gevuld met Paturain door bonusvegan
minutenBroodbeleg van erwtjes en verse Paturain roomkaas
Jessica DE LOOR een snack Gemiddeld budget Ingrediënten- Paturain Naturel Light 150g
- Sandwichbrood 16 sneetjes (680g)
- Veelkleurige kerstomaten 150g
- Erwtjes 150g
- Muntblaadjes 10 (30g)
Broodbeleg van erwtjes en verse Paturain roomkaas
minutenLoofsoep en toast met Paturain Naturel roomkaas
Jessica DE LOOR een voorgerecht Gemiddeld budget Ingrediënten- Paturain Naturel 225g
- Ui 1
- Bussel radijsjes 2
- Lente uitjes (of bieslook) 2
- Citroen 1
- Zachte boter 30g
- Bloem 1 eetlepel
- Melk 25cl
- Peper uit de molen een paar keer draaien
- Espelette peper 1 snuifje
2. Pel en snipper de ui. Fruit hem in boter op een zacht vuurtje tot hij kleur krijgt. Bestrooi met bloem en laat al roerend enkele minuten goudbruin kleuren. Giet de melk en 20 cl water erbij. Kruid met peper en breng zachtjes aan de kook. Laat 10 minuten koken.
3. Breng een grote pan water aan de kook, voeg het radijsloof toe en blancheer 2 minuten. Giet af, doe het loof weer in de pan en mix het, samen met 50 g verse roomkaas.
4. Hak 3/4 van de radijsjes en de lente-uitjes grof met een mes. Meng met de resterende roomkaas, peper, Espelette-peper, citroensap en citroenschil. Besmeer de geroosterde sneetjes brood met het mengsel en serveer met de warme soep en de rest van de in plakjes gesneden radijsjes.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Loofsoep en toast met Paturain Naturel roomkaas
minutenWortel- en koraallinzensoep met verse Paturain Naturel roomkaas
Jessica DE LOOR een voorgerecht Gemiddeld budget Ingrediënten- 120g
- Koraallinzen 200g
- Middelgrote wortelen 4 (520g)
- Ui 1 (80g)
- Pompoenpitten enkele
- Olijfolie 1 koffielepel
Wortel- en koraallinzensoep met verse Paturain Naturel roomkaas
minutenCitroen-braambessenijs ijslolly
Jessica DE LOOR een dessert Gemiddeld budget Ingrediënten- Paturain Naturel 300g
- Plattekaas (kwark) 100g
- Verse braambessen 100g
- Lemon curd (in het rek bij de jam) 30g
2. Voeg de lemon curd toe aan de ene helft en de in stukjes gesneden bramen aan de andere.
3. Giet de twee mengsels afwisselend in de ijsvormpjes.
4. Zet ze voor 2-3 uur in de diepvries, afhankelijk van de temperatuur.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Citroen-braambessenijs ijslolly
minutenPaturain Borrel
Jean De Loynes een aperitief Economisch IngrediëntenPaturain Borrel
30 min minutenBlini’s met groentepickles en plantaardige spread
Jean De Loynes een aperitief Economisch Ingrediënten2. Snijd de wortel in juliennereepjes en de ui in dunne plakjes.
3. Doe de wortel, ui, azijn en 2 el water in een steelpan.
4. Laat opwarmen. Zet het vuur uit zodra het water begint te koken en laat 20 minuten marineren in de hete azijn.
5. Giet de groenten af.
6. Verwarm de blini's in een pan met antiaanbaklaag.
7. Smeer Paturain op de blini's.
8. Verdeel de pickles over de Paturain. Werk af met tijm.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Blini’s met groentepickles en plantaardige spread
max 10 tot 30 min minutenPizza bianca met rucola en groentespread
Jean De Loynes een hoofdgerecht Economisch Ingrediënten- Paturain 100 % plantaardig 60 g
- Gemarineerde artisjokken 247 g
- Pizzadeeg 150 g
- Mozzarella 100 g
- Bloem 1 handvol (15g)
- Olijfolie 1 scheutje (15g)
- Pijnboompitten 1 handvol (12g)
- Rucola 1 handvol (10g)
- Kappers met steeltje 8
- Peper 1 draai van de molen (3g)
2. Rol het pizzadeeg met een beetje bloem uit tot een cirkel met behulp van een deegroller.
3. Laat de artisjokken uitlekken.
4. Verdeel de mozzarella, artisjokken en pijnboompitten over het deeg.
5. Bak 12 minuten in de oven.
6. Haal uit de oven en schik de 100% plantaardige spread in 8 kleine hoopjes op de pizza, samen met de rucola en de kappertjes.
7. Besprenkel met wat olijfolie en kruid met peper.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Pizza bianca met rucola en groentespread
max 10 tot 30 min minutenEenvoudige risotto met Paturain Cuisine en paddenstoelen
admin een hoofdgerecht Gemiddeld budget Ingrediënten- Paddenstoelen (naar keuze) 500 g
- Sjalot 1 grote
- Knoflook 1 teentje
- Platte peterselie 6 takjes
- Citroen 0.5
- Hazelnoten 2 eetlepels
- Risottorijst (arborio of carnaroli) 300 g
- Droge witte wijn 20 cl
- Olijfolie 4 eetlepels
- Kippenbouillonblokjes, vetvrij 2
- Peper en zout
2. Maak ondertussen de paddenstoelen schoon en snijd ze in stukjes of reepjes. Bak ze op een hoog vuur in een grote braadpan met 2 eetlepels olijfolie en een scheutje citroensap. Kruid met peper en zout en voeg de gehakte peterselie toe zodra ze goudbruin kleuren.
3. Voeg de Paturain Cuisine toe aan de pan met de rijst, neem ze van het vuur en zet het deksel erop. Laat 2 min rusten. Goed omroeren en op smaak brengen.
4. Serveer de risotto in diepe borden en schik de paddenstoelen erop, samen met de grof gehakte hazelnoten. Tast meteen toe: een risotto mag niet te lang blijven staan!
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Eenvoudige risotto met Paturain Cuisine en paddenstoelen
30 minutenVelouté van zoete aardappelen met prei en Paturain Cuisine
admin een voorgerecht Economisch Ingrediënten- Zoete aardappelen 800 g
- Prei 2
- Eetlepels olijfolie 2
- Kippenbouillonblokjes, vetvrij 2
- Peper en zout
Velouté van zoete aardappelen met prei en Paturain Cuisine
30 minutenCheesecake met Paturain Naturel, speculaasbodem en karameltopping
admin een hoofdgerecht Gemiddeld budget Ingrediënten- Paturain Naturel 1 kuipje
- Eieren, (M-formaat) 2
- Suiker 80 g
- Bloem 1 el
- Vanille-extract 1 tl
- Speculaas 200 g
- Boter 50 g
- Suiker 100 g
- Honing 1 el
- Slagroom 75 ml
- Boter 80 g
Cheesecake met Paturain Naturel, speculaasbodem en karameltopping
30 minutenAuberginekaviaar met Paturain Naturel en sesamzaadjes
admin een picknick Economisch Ingrediënten- kleine aubergines 4
- knoflook (fijngehakt) 1 teentje
- biologische limoen 1
- sesamolie 5 cl
- sojasaus 1 eetlepel
- geroosterde sesamzaadjes 60 g
- verse koriander 1 bosje
- heel toastbrood 1
Auberginekaviaar met Paturain Naturel en sesamzaadjes
30 minutenTrio van zoet hartige boterhammen met Paturain Naturel
admin een picknick Economisch Ingrediënten- rond brood 1 (400g)
- kersen 100 g
- rode ui 1 (100g)
- verbrijzelde pistachenoten 2 eetlepels (40g)
- balsamicoazijn 1 theelepel (10g)
- honing 1 theelepel
- tomaat 1 (130g)
- aardbeien 6 (60g)
- olijfolie 2 eetlepels (30g)
- basilicum 4 blaadjes (20g)
- peper 20 g
- abrikozen 4 (200g)
- pesto 4 eetlepels (50g)
- pijnboompitten 2 theelepels (15g)
Trio van zoet hartige boterhammen met Paturain Naturel
30 minutenHartige wafels met prei en Paturain Naturel
admin een hoofdgerecht Gemiddeld budget IngrediëntenHartige wafels met prei en Paturain Naturel
30 minutenConchiglioni gevuld met spinazie, champignons en Paturain Naturel
admin een begeleiding Economisch Ingrediënten- verse spinazie 400 g
- butternut of gewone pompoen 250 g
- conchiglioni 200 g
- champignons 200 g
- sjalot 1 (25g)
- straaltje olie 1 (5g)